Мин. пољопривреде: Нетачне информације у медијима о откупу пшенице

Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске обавјештава пољопривредне произвођаче да нису тачне информације да је рок млиновима, за подношење документације у Министарство, у вези са откупом пшенице овогодишњег рода 10. август. "На терену су се посљедњих дана појавиле информације да млинови у Српској до 10. августа, морају да у Министарство пошаљу документацију о откупљеној […]

четвртак, август 4, 2011 / 18:22

Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске обавјештава пољопривредне произвођаче да нису тачне информације да је рок млиновима, за подношење документације у Министарство, у вези са откупом пшенице овогодишњег рода 10. август.

"На терену су се посљедњих дана појавиле информације да млинови у Српској до 10. августа, морају да у Министарство пошаљу документацију о откупљеној пшеници – род 2011. година, што није истина", поручили су из Министарсва.

Сви откупљивачи ће, истиче се, на вријеме да буду обавјештени о томе коју документацију морају да пошаљу у Министарство, као доказе за откупљену пшеницу од произвођача, како би Министарство обрадило захтјеве и исплатило премију произвођачима за овогодишњи род, у износу од 0,05 КМ за сваки килограм произведене и продате пшенице.

Објављивање потребне документације очекује се почетком септембра у "Службеном гласнику РС".Оставите одговор