Милан Парошки: Децентрализоваћемо Војводину

Први пут после 172 године, Срби из Војводине који чине 90 одсто становништва северне српске покрајине имају за кога да гласају – за Здраву и Бољу Србију, а главни задатак наше коалиције је да спроведе стварну и функционалну децентрализацију и деметрополизацију Српске Војводине, која ће омогућити њен равномерни развој и бољи животни стандард свим грађанима – изјавио је Милан Парошки, кандидат за народног посланика коалиције "Здрава Србија – Боља Србија".

недеља, јун 14, 2020 / 16:42

Један од начина да се реализује истинска децентрализација је измештање седишта неких државних и националних институција из Београда у градове Војводине, попут Министарства пољопривреде, Министарства културе и Министарства финансија – каже Парошки, истичући да је децентрализована Српска Војводина – Српски Срем, Српски Банат, Српска Бачка, а сутра и Српска Барања.

Поносимо се тиме што је Нови Сад "свесрпска Атина", али као што тврдимо да није само Београд Србија, тако сматрамо да ни Српска Војводина није само Нови Сад. Српска Војводина заиста постоји, зато се Здрава и Боља Србија обраћају искључиво Српској Војводини, а народ може да бира само између наше аутентичне и Српске Војводине од времена Ђуре Јакшића који је 1848. године добровољно са 16 година ратовао за Српску Војводину – закључује Милан Парошки.Оставите одговор