21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Белгија и Холандија праве заједничку фудбалску лигу

Извори из Белгије и Холандије имали су прилике видјети промотивни материјал за планирану заједничку лигу и доносе најновије информације о њеном све изгледнијем покретању.

понедељак, 15 јуна, 2020 / 12:20

Мотив иза оснивања БеНеЛиге је жеља за повратком на европску позорницу и хватањем корака за пет најјачих европских лига, које су се финансијски, резултатски и репутацијски у посљедњих десетак година још више удаљиле од остатка Европе.

"Након 150 година фудбала, вријеме је да погледамо што нам будућност доноси. Наши последњи трофеји дошли су прије двадесетак година, навијачи желе европску славу”, пише у промотивном материјалу потенцијалног лигашког удружења белгијске и холандске лиге.

Организатори сматрају да би заједничка лига помогла својим клубовима у европским такмичењима и по њиховим процјенама била би шеста најјача европска лига, одмах иза шпанске, енглеске, њемачке, италијанске и француске.

Према тренутном приједлогу лига би се састојала од осам белгијских и 10 холандских клубова који би се међусобно такмичили у класичном формату с 34 кола и без разигравања. Клубови још нису именовани, али врло је лако закључити ко су најизгледнији учесници.

Екипе које не би учествовале у БеНеЛиги наставили би играти у националним првенствима.