07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Белгија и Холандија праве заједничку фудбалску лигу

Извори из Белгије и Холандије имали су прилике видјети промотивни материјал за планирану заједничку лигу и доносе најновије информације о њеном све изгледнијем покретању.

понедељак, 15 јуна, 2020 / 12:20

Мотив иза оснивања БеНеЛиге је жеља за повратком на европску позорницу и хватањем корака за пет најјачих европских лига, које су се финансијски, резултатски и репутацијски у посљедњих десетак година још више удаљиле од остатка Европе.

“Након 150 година фудбала, вријеме је да погледамо што нам будућност доноси. Наши последњи трофеји дошли су прије двадесетак година, навијачи желе европску славу”, пише у промотивном материјалу потенцијалног лигашког удружења белгијске и холандске лиге.

Организатори сматрају да би заједничка лига помогла својим клубовима у европским такмичењима и по њиховим процјенама била би шеста најјача европска лига, одмах иза шпанске, енглеске, њемачке, италијанске и француске.

Према тренутном приједлогу лига би се састојала од осам белгијских и 10 холандских клубова који би се међусобно такмичили у класичном формату с 34 кола и без разигравања. Клубови још нису именовани, али врло је лако закључити ко су најизгледнији учесници.

Екипе које не би учествовале у БеНеЛиги наставили би играти у националним првенствима.Коментариши