Мићо Мићић: Миловановић је деперсонализован

Увод у нову изборну битку за Семберију, почињемо интервјуом са двоструким побједником локалних избора у Бијељини, њеним актуелним градоначелником. Бијељина је прошли пут била центар свијета, када су општински избори у питању. Однедавно градоначелник другог града по величини у Српској, Мићо Мићић, за читаоце јединог ћириличног портала западно од Дрине одговара на питања о својим […]

петак, август 24, 2012 / 06:32

Увод у нову изборну битку за Семберију, почињемо интервјуом са двоструким побједником локалних избора у Бијељини, њеним актуелним градоначелником.

Бијељина је прошли пут била центар свијета, када су општински избори у питању. Однедавно градоначелник другог града по величини у Српској, Мићо Мићић, за читаоце јединог ћириличног портала западно од Дрине одговара на питања о својим политичким противницима, о томе шта доноси статус града, те о неким комуналним питањима битним за становнике Бијељине. До сада је имао два мандата као министар, два мандата као начелник општине, а из његових одговора се јасно ишчитава да прижељкује још барем два мандата са титулом градоначелника.

Шта мислите о вашем противкандидату и сматрате ли да ћете моћи поновити резултат из два предходна изборна циклуса?

Медији су раније објављивали шта ја мислим о господину Миловановићу. Ја нисам човјек који жели дискфаликовати своје противнике, нисам присталица прљаве кампање. Међутим, Миловановић и СНСД у Бијељини имају много проблема. Они су исфрустрирани напросто због чињенице да никако не могу у Бијељини освојити власт. Та борба за власт по сваку цијену је контрапродуктивна, прије свега за оне који је највише желе.

Миловановић има још један проблем. Он је потпуно деперсонализован, а кандидат је за функцију која подразумијева политичку и страначку логистику, али се грађани добрим дијелом опредељују за личност. Та личност није у Миловановићу, него у Додику.

Два пута се то до сада показало неуспјешним и сигуран сам да ће то бити и овај пут. Зато сам потпуно сигуран у побједу, јер одоговорно радим посао за који сам добио подршку грађана у два мандата. Овдје желим истаћи да је рад у локалној заједници, више него на другим нивоима, подложан критици, јер грађани знају шта је добро а шта није.

Дакле, они градоначелници који добро раде и сарађују са грађанима се не мијењају, ту мандат није битан. Узмите Сопот, Јагодину, неке градове у Европи.Имам обичај да кажем да је ова функција потпуно у служби грађана, а не одређених политика.

Шта за грађане Бијељине значи њено унапређење из статуса општине у статус града, и када ће исти моћи да осјете прве практичне резултате те промјене?

Грађани треба да се поносе што смо заслужили, а не добили статус града. Ми тек треба да искористимо и осмислимо све те предности које нам тај нови статус доноси. Предности овог статуса биће, између осталог, према кандидовању пројеката према приступним фондовима Европсске уније. Када смо у ранијем периоду аплицирали за неке пројекте као општина, у Европи су сматрали да је у питању насељено мјесто од 20 хиљада становника.

Надамо се да ћемо у оквиру Закона о прерасподјели ПДВ-а имати веће учешће. Бијељина добија средства на основу 106 хиљада становника, што је апсурдно, јер имамо само 102 хиљаде бирача.

Морам да потсјетим је елаборат за добијање статуса града урађен и предат 2005. године Министарству за локалну самоуправу, а обновљен је 2006. године. Када смо видјели да тај статус нисмо добили због политике, прошле године смо поново покренули активности, након чега је Савез општина и градова РС дао сагласност и препоруку да Бијељина, Приједор, Добој и Требиње добију статус града. Након тога су неке политичке партије, међу којима и СНСД, прихватиле ту иницијативу.

Дакле, нису тачни наводи да је захваљујући СНСД-у Бијељина добила статус, како тврде из бијељинског СНСД-а. Ако ту чињеницу својатају без икаквог основа, онда није чудо што износе неистине о другим проблемима.

Шта је у протекле 4 године урађено, а који битни пројекти нису завршени, или су на чекању?

Урађено је много пројеката и требало би нам много времена и простора да све набројимо. Међу капиталним пројектима је Центар за културу од 4.000 квадратних метара у строгом центру града, урађена је модернизација путне мреже и други инфраструктурни радови у граду и селима. У току је реализација пројекта изградње канализационе мреже, који је проглашен најбољим у БиХ. Захваљујући овом пројекту добили смо донаторска средства од 18 милиона евра.

Неке пројекте реализујемо са Владом РС, а то су изградња заобилазнице и нова болница. Сви реализовани и пројекти чија се реализација очекује допринијеће да Бијељина постане регионални центар. Поносан сам на имиџ који Бијељина данас ужива и ван граница РС И БиХ.

СНСД је најавио 10.000 нових радних мјеста кроз пет наредних година. Мислите ли да је то реално?

Волио бих да је то реално и изводљиво. Међутим политика СНСД-а у посљедњих неколико година, не да није донијела нова радна мјеста, него је РС у том периоду 20 хиљада људи остало без посла.То говори да је лоша економска политика РС.

Доприноси су са 52 отишли на 63 посто, а то је, између осталог, допринијело да сада имамо 20 хиљада мање радних мјеста. Са овом економском политиком, и са додатним оптерећивањем привреде и са нерационалним трошењем кредитних средстава, али и оних од приватизације,посебно, продаје од Телекома, СНСД нема право да прича о новим запошљавањима.

Да ли је због експанзије изградње пољопривредно земљиште угрожено, да ли постоји опасност од превеликог губитка обрадивих површина?

Ма то су класичне манипулације. Каква угроженост? Замислите политику која себе сматра озбиљном, која прави проблем ако се неколико хектара у граду или приградској средини намијењених за индустријске зоне, проглашава пљопривредним земљиштем и то на начин да се пољопривредницима отима земља, а имамо стотине хектара необрађене и запуштене земље. Је ли то допринос запошљавању?

Бијељина је пољопривредни крај, гдје је од 73 хиљаде хектара 53 обрадивог земљишта, тако да тај мали дио који се претвори у индустријске зоне не може утицати на смањење пољопривредног земљишта. Ми имамо квалитетног земљишта које се још увијек не обрађује и мислим да се то може ријешити само стимулисањем пољопривреде.

Сви који возе у Бијељини знају колике су гужве у центру града. Имате ли идеју како ријешити тај проблем?

Тај проблем постоји дужи низ година. Он је данас много мањи, прије свега због изградње заобилазница, која је започета прије шест до седам година, од којих су неке завршене.

То је први корак у смањивању гужви, а други је измјештање аутобуске станице из центра града на локалитет жељезничке станице. Размишљамо и да трг потпуно затворимо за саобраћај, али у наредном периоду морамо наћи адекватно саобраћајно рјешење. Свакако да смо и са кружним токовима саобраћај у граду учинили бржим и многи су се у РС и БиХ у том погледу угледали на нас.

Како ријешити проблем депоније у Бијељини? Да ли се икад размишљало о изградњи електрана на био гас, којом би се разлагао био отпад, и успут производила струја?

Проблем депоније не постоји осим код оних који желе све да девалвирају. Ово је један озбиљан пројекат једини те врсте у РС одобрен и помогнут средствима свјетске банке. Али тај пројекат још није завршен и то је нешто што нам је приоритет.

Депонија је потпуно хигијенски, епидемиолошли и еколошки ријешена, али су спорни непријатни мириси.Тај проблем ће бити ријешен, дугорочно и кроз израду постројења која би одпад претварала у енергију. Зато је, међутим, потребно пронаћи адекватно рјешења,свакако и прије свега финансијска средства.

Колико је изградња у Бијељини „под контролом“, колико је легална, колико се планови прилагођавају приватним интересима? Шта бисте предузели као нови градоначелник по том питању?

Нови статус, статус града, захтијева другачији приступ у тој важној области. Ми смо данас велики град са сложеном инфраструктуром, институцијама и огромним бројем пословних и стамбених објеката.Ту више не смије бити никакве стихије.

Међутим, у свим градовима па и у Бијељини, гдје је било великог прилива становништва, нарочито током и након рата, постоје проблеми нелегалне градње. У Бијељини је велики број породица које су остале без имовине у ФБиХ, а које су изградиле индивидуалне објекте без грађевинске дозволе.То је осјетљив социјални проблем. Тренутно имамо од 6.000 до 7.000 објеката који су у процедури легализације.

Што се тиче изградње стамбених објеката за тржиште, сви се граде у складу са планским актима. Бијељина је један од ријетких градова који има усвојене урбанистичке, регулационе и просторне планове на основу којих се издају грађевинске дозволе.

У посљедњих седам година у Бијељини нема градње без грађевинске дозволе.0 КОМЕНТАРА

 1. Човјече како се људи само наложе на политичара на екрану. Теби исто као да је Мићо креснуо жену, колико ти то лично доживљаваш. B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)

  Не знам какво је стање у Бијељини, али овај пут ће бити занимљиво и у БЛ за изборе. Кад кажете Мићо Мићић, ја одмах помислим „менструација“. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  http://www.youtube.com/watch?v=Si3jlbOpqZ8

 2. Драги моји Семберци.
  Знам да вам није лако, знам да имате многе потешкоће, знам да вам се чини да може боље (и сигурно да може).
  Знам да Мићо Мићић није идеалан за градоначелника, да вам је можда и досадило да гледате једну те исту фацу и да вам се можда чини да би нека промјена добро дошла.
  Али не дозволите да СНСД бнаправи од Бијељине оно што је направио од Бањалуке!!!
  Зашто им је сада одједном битнија Бијељина, упола мањи град (наравно да је битна али да мало анализирамо ову политичку борбу са економског становишта)?!
  Бањалука је уништена, ресурси оскрнављени, потенцијал или знатно умањен или потпуно уништен, привредни раст заустављен, грађани у безнађу – сигурно је да би преко 50% грађана Бањалуке сада не иселило већ побјегло главом без обзира само када би имали прилику за то!!!
  Молим вас не вјерујте никоме, ни мени већ контактирајте ваше пријатеље у Бањалуци, предузетник нека контактира предузетника, радник – радника, причајте како је било прије 4 или 8 година и како је данас.
  Тек тада ћете створити стварну слику о томе у којој мјери је Бањалука уништена од стране СНСДа.
  На листи СНСДа за је Пушић Ранкица, не писмена жена која је водећи агенцију Бис Турс подмићивала директоре Бањалучких школа, остала дужна многим добављачима (хотелијерима) а најгоре од свега – жена која у свом свакодневном жаргону користи у српском језику не постојеће ријечи (направито, урадито, завршито, поправито, заљепито, упростито, умањито, запросито …) а представља се као проф. српског језика и кљижевности!!!!!

 3. Ма Мићо је тигар за све њих доле, тако и треба, нарочито за ону ушљиву додик-бобар приватну странку и њиховог полтрончића мутавог миловановића!
  Ако има нека друга опција, као што су у БЛ људи са Независне листе, ок. поштујем, али зар Мићићу да буде опонент трули и до сржи покварени кандидат снсд-а, е то мало сутра!

 4. „У посљедњих седам година у Бијељини нема градње без грађевинске дозволе“.

  Kako te nije sramota lažovčino nešto ovako izjaviti.Šta je sa tržnog centra „Bingo“ ili recimo zgrade kod Dizdarevića,ili zgrade koju praviš odmah iza tvoje kuće, ili druge koju praviš u ul.Filipa Višnjića…….Gdje su njima građevinske dozvole?Hajde ako postoje,pokaži ih medijima!
  Zašto ne reče kako gradjani koju su priključeni na kanalizacionu mrežu plaćaju duple račune (koliko je potrošnja vode,toliko se plaća i kanalizacija),e po tome smo JEDINI u Evropi. Kada bi kojim slučajem,(nedaj Bože), svi krediti koje grad ima došli na naplatu,svi radnici bi ostali na ulicama.
  Bijeljina ima budžet od 55 miliona – dugovanja 60 miliona !!! Znači svaku godinu da bi završili uspješno,mora da se uzme novi kredit,čime dug konstantno raste.To je za tebe uspjeh,to da će sve te dugove koje si nagomilao,jednoga dana morati da vrate gradjani Bijeljine.
  Jedno je sigurno i kristalno jasno,da je komplet stanovništvo Bijeljine pretvoreno u žirante lokalne vlasti.

 5. На жалост, г. Мићић је у праву. Г. Миловановић је жртва јаких унутрастрачких струја у самом СНСД. Да је тако потврђује и последња смјена директора новинске агенције СРНА, који је смијењен без знања г. Миловановића, на интервенцију струје М.Марковић, која покушава да овлада општинским одбором. Тој жени је само власт на памети. Прво јој је ранија влада г. Додика, купила стан, затим је постављена за директора Дома омладине, гдје се бавила приватним послом-преводилаштвом. Своју канцеларују је опремила супер луксузно, а нису плаћане радницима плате, нити други рачуни. Лауфер, у тој улици, коју помињете М. Марковић је у новој згради купила цијели спрат. Не вјерујем да би она купила спрат, да нема грађевинске дозволе.

 6. Није у реду вадити се на избјеглице око нелегалне гадње, поред толико великих инвеститора у зграде и чудеса. Њима се додуше и дају дозволе, а понекад на мјестима гдје је требао бити паркић, попут оног гдје је данас макси

 7. Evo i mene ponovo…jednostavno nisam mogao pustiti ovakvo nakaradno pisanije da oslikava stanje u Bijeljini.
  Moram priznati da u ovim mićinim baljezgarijama prvi put vidim dozu pismenosti, ali pretpostavljam da je to lektorisano od strane nekog savjesnog novinara, jerbo „naš“ dični načelnik nije čio za takav retorički proizvod.
  No da se mi vratimo temi, a to je kvalitet kandidata za mjesto gradonačenika (čuj gradonačelnik, je***, kako to lijepo zvuči)……..

  1.Mićo Mićić
  2.Miroslav Milovanović

  jedan je priučeni nastavnik razredne nastave a drugi fakultetski obrazovan
  jedan je matora drtina koja se 100x kompromitovala a drugi je mlad čovjek bez mrlje u svojoj karijeri (naravno da će ovi bajni neobjektivni spisatelji na kojekakvim forumima i portalima, za mrlju mu prikačiti članstvo u njima mrskoj partiji, ali šta reći, svak’ ima pravo na svoj stav i ja ga uvažavam sve dok je civilizovan i potkrepljen objektivnim činjenicama i dok komentatora smatram validnim……neki poodavno to nisu…ali ovo je demokratska država, pak svi mogu baljezgati šta hoće…pogotovu na ovakvim mjestima……niti ja nisam ništa bolji čim se sa njima korespodiram u ove večernje sate….no, nek ide sve u tri **…)
  jedan ima par „zataškanih“ krivičnih prijava a drugi niti kaznu za nepropisno parkiranje
  jedan je „dodijo“ (što reče ovaj moj semberski narod), i bogu i narodu a drugi tek treba da zasluži tu čast …iliti pak možda i ne…no to trebamo tek saznati, što će reći, trebamo mu pružiti šansu…..pa ako bude kao i glavonja mu prethodni, nek’ ide gdje i on…
  jedan živi na grbači ovog semberskog naroda ( i još im je natovario i skoro svu svoju rodbinu i prijatelje, poznanike, partijske drugove….), a drugi od svog rada i porodičnog imanja za koje (bez obzira koliko sam se trudio) nisam uspio naći ništa kriminalnojedan nije u stanju sastaviti jednu običnu prosto-proširenu rečenicu a da pri tomu ne napravi neki lapsus ili retoričku grešku, a drugi sasvim pristojno i bez grešaka, barata govornim aparatom koji mu je priroda podarila

  u čemu su slični naši kandidati:
  i jedan i drugi su okruženi kojekakvim sumnjivim spodobama i nazovi saradnicima kojima je je primarni cilj ostvarivanje što veće protupravne materijalne koristi za sebe

  No ako jedan čestit i za sebe i svoju sredinu, savjesan čovjek stavi sve na vaga, dolazi do logičnog zaključka…..a to je:
  De da probam i ovo drugo, jerbo samo tako mogu biti siguran koje je bolje…

  I da na kraju ovo pisanije završim jednom kineskom mudrom misli:

  Samo onaj ko zagrize, može da zna da li je jabuka kisela ili slatka!

  (naravno, samo ako je sve u redu sa njegovim čulima i mozgom, zar ne?)

  Moram jedan citat, oprostite mi, ali mudrost dolazi iz znanja, a znanje iz učenja i čitanja!!!

  Postoji jedno oružje koje je mnogo strašnije od klevete – to je istina.

  Taljeran
  “ B-)

 8. Evo i mene ponovo…jednostavno nisam mogao pustiti ovakvo nakaradno pisanije da oslikava stanje u Bijeljini.
  Moram priznati da u ovim mićinim baljezgarijama prvi put vidim dozu pismenosti, ali pretpostavljam da je to lektorisano od strane nekog savjesnog novinara, jerbo „naš“ dični načelnik nije čio za takav retorički proizvod.
  No da se mi vratimo temi, a to je kvalitet kandidata za mjesto gradonačenika (čuj gradonačelnik, je***, kako to lijepo zvuči)……..

  1.Mićo Mićić
  2.Miroslav Milovanović

  jedan je priučeni nastavnik razredne nastave a drugi fakultetski obrazovan
  jedan je matora drtina koja se 100x kompromitovala a drugi je mlad čovjek bez mrlje u svojoj karijeri (naravno da će ovi bajni neobjektivni spisatelji na kojekakvim forumima i portalima, za mrlju mu prikačiti članstvo u njima mrskoj partiji, ali šta reći, svak’ ima pravo na svoj stav i ja ga uvažavam sve dok je civilizovan i potkrepljen objektivnim činjenicama i dok komentatora smatram validnim……neki poodavno to nisu…ali ovo je demokratska država, pak svi mogu baljezgati šta hoće…pogotovu na ovakvim mjestima……niti ja nisam ništa bolji čim se sa njima korespodiram u ove večernje sate….no, nek ide sve u tri **…)
  jedan ima par „zataškanih“ krivičnih prijava a drugi niti kaznu za nepropisno parkiranje
  jedan je „dodijo“ (što reče ovaj moj semberski narod), i bogu i narodu a drugi tek treba da zasluži tu čast …iliti pak možda i ne…no to trebamo tek saznati, što će reći, trebamo mu pružiti šansu…..pa ako bude kao i glavonja mu prethodni, nek’ ide gdje i on…
  jedan živi na grbači ovog semberskog naroda ( i još im je natovario i skoro svu svoju rodbinu i prijatelje, poznanike, partijske drugove….), a drugi od svog rada i porodičnog imanja za koje (bez obzira koliko sam se trudio) nisam uspio naći ništa kriminalnojedan nije u stanju sastaviti jednu običnu prosto-proširenu rečenicu a da pri tomu ne napravi neki lapsus ili retoričku grešku, a drugi sasvim pristojno i bez grešaka, barata govornim aparatom koji mu je priroda podarila

  u čemu su slični naši kandidati:
  i jedan i drugi su okruženi kojekakvim sumnjivim spodobama i nazovi saradnicima kojima je je primarni cilj ostvarivanje što veće protupravne materijalne koristi za sebe

  No ako jedan čestit i za sebe i svoju sredinu, savjesan čovjek stavi sve na vaga, dolazi do logičnog zaključka…..a to je:
  De da probam i ovo drugo, jerbo samo tako mogu biti siguran koje je bolje…

  I da na kraju ovo pisanije završim jednom kineskom mudrom misli:

  Samo onaj ko zagrize, može da zna da li je jabuka kisela ili slatka!

  (naravno, samo ako je sve u redu sa njegovim čulima i mozgom, zar ne?)

  Moram jedan citat, oprostite mi, ali mudrost dolazi iz znanja, a znanje iz učenja i čitanja!!!

  Postoji jedno oružje koje je mnogo strašnije od klevete – to je istina.

  Taljeran
  “ B-)

 9. Evo i mene ponovo…jednostavno nisam mogao pustiti ovakvo nakaradno pisanije da oslikava stanje u Bijeljini.
  Moram priznati da u ovim mićinim baljezgarijama prvi put vidim dozu pismenosti, ali pretpostavljam da je to lektorisano od strane nekog savjesnog novinara, jerbo „naš“ dični načelnik nije čio za takav retorički proizvod.
  No da se mi vratimo temi, a to je kvalitet kandidata za mjesto gradonačenika (čuj gradonačelnik, je***, kako to lijepo zvuči)……..

  1.Mićo Mićić
  2.Miroslav Milovanović

  jedan je priučeni nastavnik razredne nastave a drugi fakultetski obrazovan
  jedan je matora drtina koja se 100x kompromitovala a drugi je mlad čovjek bez mrlje u svojoj karijeri (naravno da će ovi bajni neobjektivni spisatelji na kojekakvim forumima i portalima, za mrlju mu prikačiti članstvo u njima mrskoj partiji, ali šta reći, svak’ ima pravo na svoj stav i ja ga uvažavam sve dok je civilizovan i potkrepljen objektivnim činjenicama i dok komentatora smatram validnim……neki poodavno to nisu…ali ovo je demokratska država, pak svi mogu baljezgati šta hoće…pogotovu na ovakvim mjestima……niti ja nisam ništa bolji čim se sa njima korespodiram u ove večernje sate….no, nek ide sve u tri **…)
  jedan ima par „zataškanih“ krivičnih prijava a drugi niti kaznu za nepropisno parkiranje
  jedan je „dodijo“ (što reče ovaj moj semberski narod), i bogu i narodu a drugi tek treba da zasluži tu čast …iliti pak možda i ne…no to trebamo tek saznati, što će reći, trebamo mu pružiti šansu…..pa ako bude kao i glavonja mu prethodni, nek’ ide gdje i on…
  jedan živi na grbači ovog semberskog naroda ( i još im je natovario i skoro svu svoju rodbinu i prijatelje, poznanike, partijske drugove….), a drugi od svog rada i porodičnog imanja za koje (bez obzira koliko sam se trudio) nisam uspio naći ništa kriminalnojedan nije u stanju sastaviti jednu običnu prosto-proširenu rečenicu a da pri tomu ne napravi neki lapsus ili retoričku grešku, a drugi sasvim pristojno i bez grešaka, barata govornim aparatom koji mu je priroda podarila

  u čemu su slični naši kandidati:
  i jedan i drugi su okruženi kojekakvim sumnjivim spodobama i nazovi saradnicima kojima je je primarni cilj ostvarivanje što veće protupravne materijalne koristi za sebe

  No ako jedan čestit i za sebe i svoju sredinu, savjesan čovjek stavi sve na vaga, dolazi do logičnog zaključka…..a to je:
  De da probam i ovo drugo, jerbo samo tako mogu biti siguran koje je bolje…

  I da na kraju ovo pisanije završim jednom kineskom mudrom misli:

  Samo onaj ko zagrize, može da zna da li je jabuka kisela ili slatka!

  (naravno, samo ako je sve u redu sa njegovim čulima i mozgom, zar ne?)

  Moram jedan citat, oprostite mi, ali mudrost dolazi iz znanja, a znanje iz učenja i čitanja!!!

  Postoji jedno oružje koje je mnogo strašnije od klevete – to je istina.

  Taljeran
  “ B-)

 10. Evo i mene ponovo…jednostavno nisam mogao pustiti ovakvo nakaradno pisanije da oslikava stanje u Bijeljini.
  Moram priznati da u ovim mićinim baljezgarijama prvi put vidim dozu pismenosti, ali pretpostavljam da je to lektorisano od strane nekog savjesnog novinara, jerbo „naš“ dični načelnik nije čio za takav retorički proizvod.
  No da se mi vratimo temi, a to je kvalitet kandidata za mjesto gradonačenika (čuj gradonačelnik, je***, kako to lijepo zvuči)……..

  1.Mićo Mićić
  2.Miroslav Milovanović

  jedan je priučeni nastavnik razredne nastave a drugi fakultetski obrazovan
  jedan je matora drtina koja se 100x kompromitovala a drugi je mlad čovjek bez mrlje u svojoj karijeri (naravno da će ovi bajni neobjektivni spisatelji na kojekakvim forumima i portalima, za mrlju mu prikačiti članstvo u njima mrskoj partiji, ali šta reći, svak’ ima pravo na svoj stav i ja ga uvažavam sve dok je civilizovan i potkrepljen objektivnim činjenicama i dok komentatora smatram validnim……neki poodavno to nisu…ali ovo je demokratska država, pak svi mogu baljezgati šta hoće…pogotovu na ovakvim mjestima……niti ja nisam ništa bolji čim se sa njima korespodiram u ove večernje sate….no, nek ide sve u tri **…)
  jedan ima par „zataškanih“ krivičnih prijava a drugi niti kaznu za nepropisno parkiranje
  jedan je „dodijo“ (što reče ovaj moj semberski narod), i bogu i narodu a drugi tek treba da zasluži tu čast …iliti pak možda i ne…no to trebamo tek saznati, što će reći, trebamo mu pružiti šansu…..pa ako bude kao i glavonja mu prethodni, nek’ ide gdje i on…
  jedan živi na grbači ovog semberskog naroda ( i još im je natovario i skoro svu svoju rodbinu i prijatelje, poznanike, partijske drugove….), a drugi od svog rada i porodičnog imanja za koje (bez obzira koliko sam se trudio) nisam uspio naći ništa kriminalnojedan nije u stanju sastaviti jednu običnu prosto-proširenu rečenicu a da pri tomu ne napravi neki lapsus ili retoričku grešku, a drugi sasvim pristojno i bez grešaka, barata govornim aparatom koji mu je priroda podarila

  u čemu su slični naši kandidati:
  i jedan i drugi su okruženi kojekakvim sumnjivim spodobama i nazovi saradnicima kojima je je primarni cilj ostvarivanje što veće protupravne materijalne koristi za sebe

  No ako jedan čestit i za sebe i svoju sredinu, savjesan čovjek stavi sve na vaga, dolazi do logičnog zaključka…..a to je:
  De da probam i ovo drugo, jerbo samo tako mogu biti siguran koje je bolje…

  I da na kraju ovo pisanije završim jednom kineskom mudrom misli:

  Samo onaj ko zagrize, može da zna da li je jabuka kisela ili slatka!

  (naravno, samo ako je sve u redu sa njegovim čulima i mozgom, zar ne?)

  Moram jedan citat, oprostite mi, ali mudrost dolazi iz znanja, a znanje iz učenja i čitanja!!!

  Postoji jedno oružje koje je mnogo strašnije od klevete – to je istina.

  Taljeran
  “ B-)

Оставите одговор