Мехмед Аговић остаје на челу БХРТ-а

Управни одбор Радио-телевизије БиХ ни јуче није разријешио функције генералног директора јавног сервиса Мехмеда Аговића, јер није присуствовао сједници, иако је био у згради РТВ дома, изјавио је предсједник Управног одбора Ахмед Жилић. "Аговић је прекршио своју законску и статутарну обавезу. Требало је да се усмено изјасни, а пошто није дошао требало је да се […]

уторак, септембар 6, 2011 / 06:17

Управни одбор Радио-телевизије БиХ ни јуче није разријешио функције генералног директора јавног сервиса Мехмеда Аговића, јер није присуствовао сједници, иако је био у згради РТВ дома, изјавио је предсједник Управног одбора Ахмед Жилић.

"Аговић је прекршио своју законску и статутарну обавезу. Требало је да се усмено изјасни, а пошто није дошао требало је да се писаним путем изјасни за наводе који га терете за грубо кршење Закона о Јавном РТВ сервису", рекао је Жилић.

Он је истакао да је Аговићево разрјешење одгођено за наредну сједницу, јер Управни одбор не жели да жури и даће Аговићу још једну прилику да се изјасни о кривици.

Аговића је Управни одбор БХРТ-а први пут смијенио у септембру 2008. године уз образложење да су ревизори утврдили прикривене губитке од око 10 милиона КМ, а замјерке су се односиле и на лоше пословање и подизање кредита и стављање зграде РТВ дома под хипотеку.Оставите одговор