Медведев забранио улазак Гадафију у Русију

Предсједник Дмитриј Медведев забранио је данас улазак и обављање финансијских трансакција у Русији либијском лидеру Моамеру Гадафију и његовој породици, саопштено је из Кремља. Медведев је додао Гадафија и његову породицу на листу особа, чији је улазак забрањен у Русију декретом који је потписао 10. марта. Русија је стриктно против војне интервенције у Либији и […]

понедељак, март 14, 2011 / 14:27

Предсједник Дмитриј Медведев забранио је данас улазак и обављање финансијских трансакција у Русији либијском лидеру Моамеру Гадафију и његовој породици, саопштено је из Кремља.

Медведев је додао Гадафија и његову породицу на листу особа, чији је улазак забрањен у Русију декретом који је потписао 10. марта.

Русија је стриктно против војне интервенције у Либији и упозорила је свјетске силе да се не мијешају у унутрашња питања ове сјеверноафричке земље.

Кремљ није одбацио могућност увођења зоне забрањеног лета изнад Либије, за шта притисак врше Велика Британија и Француска, и истиче да сваки сличан поступак мора да буде предузет уз сарадњу са Савјетом безбједности УН.Оставите одговор