Марш генерал Новица Симић

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске одржао је вечерас у Бањој Луци концерт у част крсне славе МУП – Светог арханђела Михаила.

уторак, новембар 22, 2022 / 10:29

Начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић изјавила је Срни да је вечерашњи концерт у Банском двору прилика да се, не само обиљежи слава МУП-а, него и да се почасте грађани и полиција Српске.

"Полицијски оркестар обилази све градове у Републици Српској, али и шире. Оркестар је замишљен као протоколарни, за потребе МУП-а, али једнако тако и за потребе Владе и Палате предсједника Српске", навела је Атлагићева.

Она је подсјетила да је Полицијски оркестар имао прилику и да свира на инаугурацији за новоизабраног предсједника Републике Српске, као и на полагању вијенаца за значајније датуме у историји српског народа.

Концерту Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске присуствовао је предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, као и велики број грађана Републике Српске.

Полицијски оркестар МУП-а Српске вечерас је премијерно извео "Марш генерал Симић", а на репертоару су се, поред осталог, нашле домаће и стране филмске, забавне и народне нумере.

-Новица се никад није гурао, а и Српство је пало латиничном бизнисменству за уши, те сам искрено изненађен да га се било који умјетник, још из Српске, уопште сјетио. Покрајчићу хвала што је овом интерпретацијом историјске личности доприно да га се стави у контекст који заслужује, написао је овим поводом син покојног генерала Дани(ј)ел Симић.

МУП Српске обиљежио је данас крсну славу – Светог архангела Михаила.

Отворене су и нове просторије Полицијске академије у Центру за обуку МУП-а у Залужанима, и то наставна зграда и интернат са амфитеатром.Оставите одговор