Марко Шикуљак

Зашто Миломир Марић мора постати Директор РТРС

Умјесто да РТРС престане куповати Додикова гостовања на Хепију, боље је да доведе Марића да им буде уредник. Директор! Алфа и омега.

субота, јануар 27, 2018 / 15:54

Треба признати грешку. Ако је Лаза Костић испрва био против  учешћа далматинске шуме у пројекту Венеције на води, Санта Марија дела Салуте је примјер да покајнички текст успјешно покопа критички.

Последња емисија Ћирилице у којој је гостовао Милорад Додик, била је отрежњујућа као први поглед на катедралу светој мајци. Ко има очи да види оно што је важно.

А важно је то да је Предсједник Додик (раније познат и под именом Милорад Додик) био весео и насмијан. Онако како никад није био на РТРС!

Зар за то плаћамо претплату, да нам јавни сервис сикира предсједника? Да му долазак пред камере буде као мучење? Да изазива мучнину у стомаку и грч на лицу?

Неће бити да је то случајно. Малтретирање досадним питањима и превазиђеним темама дио је ширег плана. Ко пажљиво памти, Предсједник се само једном насмијешио на РТРС, када му је Мато Ђаковић рекао да би га требало измислити да га нема. Прије тога је напао Предсједника зато што само он рјешава проблеме у Српској!?

Како је ММ раскринкао антидодиковско дјеловање РТРС

Шта то ради РТРС? Зар се није показало како на изборима пролазе политичари који су дубоке боре добили мрштећи се над тешком судбином земље? Зар овај народ није заслужио да види веселог и насмијаног Предсједника? Да легне у кревет и сутра се пробуди сигуран у то да је све у реду и да не треба да брине?

На крају, научно је доказано да смијех продужава живот и благотворно дјелује на здравље. Да ли сте свјесни господо, да директно атакујете на Предсједниково здравље, а тиме и на судбину Републике Српске?

Све и да то није тако, зар се за судбину Српске боље неће борити насмијан, одморан човјек? А како, кад РТРС стално потенцира приче о издајницима, преносу надлежности, злим странцима, обојеним револуцијама и сценаријима? Кад се уморе, онда окупе и новинаре који не раде на јавном сервису, да Предсједнику постављају нека питања о економији. Нигдје прилике да грађанин Српске, платиша претплате, види насмијаног Предсједника. Да буде сигуран да разлога за бригу нема, и да ћемо побиједити уз осмијех на лицу.

Докле више да предсједник мора плаћати гостовање у Ћирилици, да би свом народу послао насмијану слику човјека који са лакоћом рјешава све проблеме? Пред Управним одбором РТРС је само један пут: Отпустите и Ђаковића и Лазанског, одбијте од плате осталима – ДОВЕДИТЕ МАРИЋА! ЋИРИЛИЦА НА РТРС СВАКИХ СЕДАМ ДАНА, И ПРЕДСЈЕДНИК РЕДОВАН ГОСТ!!!

Народ не жели испразна питања о економији и исељававању становништва. Народ хоће она питања која грију наша срца.

Предсједниче, да ли је Федерација за вас иностранство?

Предсједниче, да ли је Српска држава?

Предсједниче, да ли више волите Србију, него многи који у њој живе?

Предсједниче, да ли сте посветили свој живот борби за Републику Српску?

Предсједниче, да ли је за вас Бања Лука главни град, а Београд ближи од Сарајева?

Предсједниче, да ли сте ви неко ко се највише супротставља странцима?

Предсједниче, да ли је истина да ови из опозиције нису никакав карактер, и да не знају рећи НЕ странцима, као ви?

Предсједниче, можете ли рећи нешто о томе како најбоље сарађујете са Вучићем, како цијените оно што он ради, иако наравно, сарађивали бисте са сваким ко је на челу Србије?

Предсједниче, можете ли још једном оно о Јасеновцу и политици Алије и Бакира Изетбеговића, за кога треба  нагласити да је Алијин син?

Предсједниче, можете ли нам још једном рећи да ли увијек навијате за Србију, пошто нам се чини да то нисте довољно нагласили последњи пут?

Допринос и утицај Миломира Марића на историју Српске

Е тако, господо из РТРС, изгледају питања на која народ жели одговор, а која предсједника нема ко да пита, већ мора да их некако протура на друга му постављена питања.

Довођење Миломира Марића, биће неопходно да подучи нови новинарски нараштај, али је и кључно за новију Српску историју. Само такав маг попут Марића може извући оно што је дубоко покопано у Предсједнику под наслагама његове скромности и ненаметљивости. Свако ново гостовање у Ћирилици донесе неки нови комад из мозаика чудесне судбине Милорада Додика (у вријеме док име Предсједник није засјенило име из личне карте).

У топлој атмосфери налик оној уз ракијски котао крај манастира Гомионица, прича се одмотава као језик Симеуна ђака. Сазнајемо како су заиста изгледали сукоби са Ешдауном, са Милошевићем. Сазнајемо, али осјећамо да ту има много више што остаје неречено.

Само уз чешће емисије, што ће омогућити Марићев ангажман на РТРС, сазнаћемо оно што је до сада остало негдје иза, као чувени досије икс, а што зна само Додик и његова два свједока, који се појављују у свакој прилици.

Историја не смије остати ускраћена за то како је Предсједник, тада познат само као Милорад, шамарао Милошевића и псовао му Миру;

како је давио голим рукама Педија Ешдауна сваки пут кад би се нашли иза камера, због чега је надобудни енглески представник нагло побјегао из Сарајева;

како је Радован Караџић био неодлучан, и не би било РС, да Додик није разговарао са њим;

како је на челу малог одреда војне полиције ушао у Сарајево да ухвати Алију Изетбеговића, али је овај из страха одмах прокопао тунел испод Игмана и побјегао из града;

како је ногом отварао кабинете разних америчких конгресмена по Вашингтону који су радили против Српске;

како је једним позивом Трампу запечатио каријеру Брајана Хојта Јиа, чијом судбином су се  америчке дипломате плашиле још дуго година након што му се изгубио сваки траг…

Више о овоме, али и томе шта је Моника Белучи заиста мислила кад је рекла да је Предсједник изузетно шармантан човјек, у следећим издањима Ћирилице, само на РТРС.

Хвала на пажњи и до гледања.23 КОМЕНТАРА

 1. МД- у сали њих 26,…
  ММ- (уз циничан подсмех) А ТИ САМ?

  Београдски (свим бојама) премазани мангупи, ухватили љевчанског сељачића у машину, дижу му реп,преко њега одрађују своје послове, а он јадан умислио да је важан, да је битан, да је фаца. Још му се ругају у лице, подјебавају га, а билмез ништа не капира.

  „а ја му кажем,ај болан шта галамиш“…хаха туго моја

 2. Pa davno je receno da propaganda treba da bude popularna a ne intelektualna i da je trebaju razumjeti siroke narodne mase . a posto su kod nas posljedicno dugogodisnjim „ispiranjem i odlivom mozgova“ mase sada na takvom nivou da samo razumiju „crrno bijeli svijetonazor“ i ne cudi gledanost „ruzicastih TV-a“.
  Milomir Maric to razumije – imao je on svojevremeno i strane stipendije da bi „utvrdio znanje“ tako da se show moze dalje nesmetano odvijati.
  A MD je tu najmanje vazan – neko drugi je tu „glavni Baja“…

 3. И да нам преприча још неиспричани и непознати догађај о америчком амбасадору који му је дошао да тражи забрану/обуставу изградње цркве у Поточарима, те шта је на то рекао и како је поступио Предсједник.

 4. Нема везе ова пропаганда,мислим да власт ради погрешно,Миле их сам не може оставити на власти, по мени, ово што власт ради после локалних избора, ради против себе.

  СНСД је погријешио у приступу рјешавању нагомиланих проблема после задњих локалних избора, плус није коректан према својим партнерима, од ДНС, па до зелених, јединих који су могли задњу годину чуда направити у свим општинама да се поштовала ријеч и споразум.

  Прелетачевићи, прелетачевић партије и намјенска удружења која сте основали, неће вам помоћи,напротив.

  Мислим да ће вас због њих народ више замрзити, то ће вас посљедично коштати, чак иако опозиција не буде знала, мада колико видим нису нимало наивни.

 5. Мислим да би дотичном господину Миломиру, било паметно скренути пажњу и која питања ни у ком случају да не поставља предсједнику. Чисто да не би замагљивао његов пресвијетли лик. То су питања као:
  1.Да ли је истина господине Додик када су 1992 све СО са значајним бројем Срба доносиле одлуке о укључивање у САО области, да сте само Ви и три ваша страначка друга гласали против укључења Лакташа у оно што данас зовемо Република Српска?

  2.Да ли је истина да сте на Аеродрому Маховљани 1992 скинули и бацили свој бијели опасач и то попратили коментаром да то није Ваш рат, те да сте послије тога побјегли у Београд?

  3.Да ли је истина да сте цијелог рата имали канцеларију у београдском Сава Центру и одатле руководили шверцом цигарета?

  4.Да ли сте из Србије поново побјегли у Српску, када сте лика познатог као „Дуле Циганин“ из околине Шабца „заврнули“ за 2 или 3 шлепера цигарета?

  5.Да ли сте када су међународни силници смијенули предсједника РС Николу Поплашена прво предсједнику искључили струју или воду?

  6.Да ли сте ви и ваш имењак Пупавац када сте новој НДХ предали јасеновачку грађу добили неку кинту или сте то урадили из чистог домољубља?

  1. Змају,

   мани се излизане приче о архивској гражи из Јасеновца. По чему мислиш да јој је више мјесто у Бањалуци него у самом логору Јасеновац?
   И грађа из Дахауа се налази у Дахауу у Њемачкој, грађа из Аушвица у Пољској итд. Какве то везе има? Чак шта више, мислим да то усташији највише смета.

   Грађа није предата Хрватској него музеју Холокаутса који је сву ту грађу, која је у ратним дејствима била разбацана и згужвана, па потрпана у картонске кутије и убачена у неке подрумине, уредно систематизовао, сваки документ скенирао и направио истој приступ из сваког кутка свијета.

   Резултат тога је да је прије два-три дана читав свијет коначно у највишем свјетском тијелу имао прилике да види о чему се то ради.

   Ако је усташија задњих година ичим била више уздрмана, онда је то та изложба.

   Зато не сери!

  2. дакле тиме се руководио??..вау
   нисмо ни свјесни колико је наш премудри“вољени вођа“ имао и има моћ да види далеко у будућност …,

 6. Шиме, лично сам ономад гледао оног другог Милорада (Пупавца) на ХРТ-у, када се похвалио да он и овај први Милорад (Додик), имају све заслуге и да су њих двојица лично осмислили начин да се јасеновачка грађа преда новој НДХ. Да ова прича није излизана, потврђује то, да чим се она помене, режимски плаћеници попут тебе се узнемире. А ту инфантилну причу, како је грађу требало дати ујацима, због недостатка складишног простора у Српској продај неком са сметњама у развоју, а немој вријеђати нашу интелигенцију. Што се пак тиче, грађе у Аушвицу, Дахауу и сличним мјестима, она јесте тамо, али те логоре нису 1945 комунисти порушили као Јасеновац, већ је тамо све потпуно аутентично и те земље немају власт која умањују и негирају злочине као што то раде Хрвати. Зато у недостатку аргумената, немој мени упућивати вулгарности, иако је примитивизам и сељаклук вама из СНСД-а попут заштитног знака, од предсједника па наниже.

 7. како је једним позивом Трампу запечатио каријеру Брајана Хојта Јиа, чијом судбином су се америчке дипломате плашиле још дуго година након што му се изгубио сваки траг…

  Ал некако Мекормак му измиче.

 8. Ово кад Шиме П. Ороз налази изговоре за предају Јасеновачке грађе усташама, ми највише личи на ону посланицу из ХДЗ 1990, која је правдала своје гласање за акцизе, тиме што ће то наводно омогућити да у БиХ дође ИКЕА, а како она рече, жене то воле? Ахахахахах!
  Ако би употријебили аналогију и Шиме се вјероватно као она презива Зеленика? Шиме Зеленика, паше одлично, право Шокче.

  1. Полахко Змаје,

   ако су ти овако јефтине увреде једини аргумент, онда немамо о чему причати. Тиме показујеш немоћ својих аргумената.

   Најмање је битно гдје се грађа налази.
   Најбитнија је њена доступност.

   Јасеновачка грађа је прије него што је враћена у Јасеновац, дуже вријеме боравила код озбиљног народа као што су Јевреји.

   Сва та грађа је скенирана о јеврејском трошку који није мали, постављена је на интернет и као таква је доступна сваком инсану на дуњалуку.

   То већ даје резултате.
   На Дан холокауста је била изложба те грађе и то у згради УН. Усташе су запјениле, али им слаба вајда.

   Аргументе које види читав свијет не можеш лако срушити. Можеш само пјенити.

   Нема даље.

   Са таквим аргументима је лако тући неоусташку Хрватску . То се види ових дана.

 9. Ороз.ба

  Јесте ли баш сигурни да је сва грађа на интернету? А зашто је онда Додик договорио да грађу преда у строгој тајности? Које то дуже вријеме је била код Јевреја? Дао је неоусташама и договорио строгу дискрецију, а како се плашио директно, да је преко САД.

 10. @drazen78bl 2. фебруара 2018. у 19:17

  Potpuno ste u pravu, Dodik je to uradio u trenutku kada je mislio da ce predajom te gradje podici sebi ugled kod Olbrajtove i njoj slicnih koji su ga i uveli u njegov prvi premijerski mandat. Jeste, arhivska gradja gradja iz Jasenovca je presnimljena u Muzeju holokausta, ali je odmah i vracena u Hrvatsku. Ko moze da potvrdi i da veliki dio te dokumentacije i artefakata odmah nije unisten u Hrvatskoj?

  1. Испаде да Додик се улизивао Јеврејки Медлин Олбрајт тако што је предао документацију усташама којима је свети циљ уништити ту документацију.

   Алал ти пита на коментару!

 11. Jasenovac je savjest jedne istorijske epohe koja je bila poznata po najvecim zlocinima do sada.Najgore od Toga je sto danasnji politicari nemaju mogucnosti da nas obraduju nekim ekonomskim poduhvatima pa se vracaju prici koja je davno ispricana onako kako je godila nosiocima vlasti.Politicari se rugaju nnevinim zrtvama licitiraju brojkama a njih samo brojke zanimaju.
  Nikada se nazalost nece utvrditi cinjenicko stanje i broj zrtava sa kojima se licitira od po meni malog broja do pretjerano velikoga.Komun.sistem je vjesto skrivao ili netacno prikazivao podatke pa su naspiskovima ogromna masa ljudi koji su poginuli na drugim mjestima a unoseni u spiskove zrtava Jasenovca sto predstavlja dvostruki genocid.Klanjam se duboko svakom ko je tamo stradao aovo prepucavanje je samo ispiranje mozgova neduznim ljudima kojima nije obezbijedjen dostojanstven zivot pa se dodatno ubijaju dogagjajima koji su daleko iza nas.
  SRAMOTA

 12. Da li ti je jasno Šikuljak što si ovim komentarom htio reći?Izmišljena pitanja koja ti služe za kritiku Dodika pokazuju,tek jedno,koliko sam neznaš da neznaš.Usudio si se da u svom kvazi komentaru pominješ Lazanskog,Djakovića ,te napose,Marića koje možeš gledati samo iz žablje perspektive ili pak da ustaneš i stojiš mirno kad ,već namjeriš,da im pominješ imena.Sinko nije svaka žablja podignuta noga za potkivanje,pa ni tvoje „veleumlje“ za pisanje.Ima i drugih poslova kojima se može kruha zaraditi.

Оставите одговор