Ко је и зашто срушио Каховску брану?

Читава ситуација настала са рушењем Каховске бране мијења игру, на начин да ће се сада отворити неке оперативне и стратешке могућности, које ни они који су брану срушили нијесу могли претпоставити.


Спецоперација: Блато мировних преговора

Тренутно је на фронту у бившој совјетској републици Украјини највећи непријатељ и једној, и другој страни – блато. Падају кише и дубока јесен је лагани увод у нову зиму, која сигурно неће бити мирна.


Стевандић: Уставни Суд БиХ и ОХР  неспорна потврда да је БиХ антиевропски, антидемократски и антихришћански протекторат

Гостујући на Хепи телевизији из Београда, предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић изјавио је да су Уставни Суд БиХ и ОХР неспорна потврда да је БиХ антиевропски, антидемократски и антихрисцански протекторат јер у тим неуставним органима нема домаћих изабраних људи већ наметнути странци раде у корист једног ( бошњачког ) народа.


Молбеник Вучић: Нигдје не пише у Дејтону да шуме и земљиште не припадају Српској

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да не разумије шта странци раде са санкцијама против српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика или против било кога, додајући да их је питао зашто то чине, али да није добио адекватне аргументе.Стевандић опет у Београдским медијима: Док се не одржи војна вјежба са Србијом, неће ни са ким другим

Гостујући на телевизији Пинк и телевизији Happy (није ћирилицом), предсједник Уједињене Српске др Ненад Стевандић рекао је да неће више бити војних вјежби у БиХ док се не одржи војна вјежба са Србијом.


Забавно латиничење: Стевандић на Нарру телевизији

Примјери латиничења, и то у тренуцима када Српска и Србија усвајају заједничке законе о српском писму, умјесто трагични, могу бити и забавни. Тако и ми у наслову Хепи телевизију пишемо ћирилицом, мислећи на цртаног јунака Нарута.Реформиста: Додик из историје научио да је Југославија била заблуда

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је вечерас да не жели да буде политичар садашњег времена који ће на бази историјске заблуде и преваре каква је била Југославија правити још једну заблуду о БиХ као могућој земљи, јер је "БиХ немогућа, непотребна и непожељна за Србе".