Maрадона: ФИФА је музеј диносауруса

Дијего Армандо Марадона критиковао је поновни избор Сепа Блатера за предсjедника ФИФА и назвао челнике те организације "диносаурусима". "Корупција и скандали са намештањима утакмица потресаће ФИФА док год су на њеном челу фудбалски диносауруси", рекао је бивши селектор аргентинске репрезентације који борави у Дубаију како би потписао двогодишњи уговор са тамошњим клубом Ал Васлом. Марадона […]

субота, јун 4, 2011 / 20:11

Дијего Армандо Марадона критиковао је поновни избор Сепа Блатера за предсjедника ФИФА и назвао челнике те организације "диносаурусима".

"Корупција и скандали са намештањима утакмица потресаће ФИФА док год су на њеном челу фудбалски диносауруси", рекао је бивши селектор аргентинске репрезентације који борави у Дубаију како би потписао двогодишњи уговор са тамошњим клубом Ал Васлом.

Марадона је истакао да је целокупно руководство ФИФА "арогантно".

"Када имате толику моћ, колико је имају челници ФИФА, онда радите многе глупе ствари. Свакодневно се дешавају скандали са корупцијом. То више није фудбал. То не заслужују љубитељи ове игре", наставио је Марадона.

Некада славни фудбалер критиковао је Блатера јер "никада у животу није шутнуо лопту" и истакао да би на челу ФИФА требало да се нађе "неки бивши фудбалер".

"На жалост, ФИФА сада личи на музеј диносауруса који не желе да сиђу са власти", поручио је Марадона и додао да би за светски фудбал било најбоље када би "Блатер и остали руководиоци, међу којима и дугогодишњи председник Аргентинске фудбалске федерације, Хулио Грондона, поднели оставке".

Марадона, ипак, сумња да ће се то десити.

"Чуваће они своја леђа. Остаће у ФИФА док не напуне 105 и 110 година, а фудбал ће на жалост, бити исти", закључио је Марадона.Оставите одговор