МАПни, ме МАПни: Кога иду да бране 53 војника ОСБиХ у Авганистан?

У Касарни "Козара” у Бањој Луци данас је одржана церемонија испраћаја 53 припадника јединице привременог састава из 6. пјешадијске бригаде Оружаних снага Босне и Херцеговине и из састава Батаљона војне полиције Бригаде тактичке подршке Оружаних снага БиХ у мисију "Одлучна подршка" у Афганистану.

понедељак, децембар 2, 2019 / 19:03

Замјеник начелника Заједничког штаба генерал-мајор Гојко Кнежевић појаснио је новинарима да је ово 11. ротација пјешадијске јединице те пета једнице војне полиције.

"Ови војници прошли су ригорозну селекцију и одабир, а након тога и напорну обуку да би се припремили за ову изазовну мисију, и по питању климатских услова и укупно стања у Афганистану”, рекао је Кнежевић.

Имат ће, казао је, исте задатке, као и њихове колеге из претходних мисија.

Бригадир Радован Јовић, комадантант 6. пјешадијске бригаде Оружаних снага Босне и Херцеговине, појаснио је да су ови војници, међу којима је и осам жена, прошли три фазе обуке.

"Сви су добро обучени и спремни да изврше све задатке који се од њих очекују у овој мисији”, рекао је Јовић.

У Афганистан иде 45 припадника пјешадинске јединице.

Свечаном испраћају присуствовали су представници Министарства одбране БиХ, Заједничког штаба Оружаних снага БиХ, команди и јединица Оружаних снага БиХ и представници цивилних власти Босне и Херцеговине.

БХРТОставите одговор