Мало су два ентитета: Буџет БиХ у Парламентарној скупштини

Предсједништво БиХ данас ће Парламентарној скупштини БиХ доставити Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза за 2014. годину, потврдио је генерални секретар Предсједништва БиХ Борис Буха. Приједлог ће бити достављен након што је Министарство финансија и трезора БиХ јуче ујутро Предсједништву вратило кориговани буџет, сазнаје "Дневни аваз". Позивајући се на незваничне изворе, лист […]

понедељак, децембар 9, 2013 / 09:39

Предсједништво БиХ данас ће Парламентарној скупштини БиХ доставити Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза за 2014. годину, потврдио је генерални секретар Предсједништва БиХ Борис Буха.

Приједлог ће бити достављен након што је Министарство финансија и трезора БиХ јуче ујутро Предсједништву вратило кориговани буџет, сазнаје "Дневни аваз".

Позивајући се на незваничне изворе, лист наводи да у Предсједништву БиХ није мијењан оквир буџета који је раније усвојен у Савјету министара БиХ, тако да је за институције БиХ планирано 950 милиона КМ и око 846 милиона КМ за сервисирање спољног дуга.

Наводи се да је извршена прерасподјела предвиђених средстава, од чега је 18,7 милиона преусмјерено на повећање буџета Министарства људских права и избјеглица, Уставног суда БиХ, Тужилаштва БиХ, Министарства одбране БиХ, Централне изборне комисије БиХ и Службе за заједничке послове институција БиХ.

Парламентарна скупштина БиХ требало је да буџет институција БиХ за наредну годину усвоји до данас, 9. децембра, што је рок Међународног монетарног фонда да би Федерација БиХ и Република Српска могле добити 56,4 милиона КМ од идуће транше кредита.

Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Денис Бећировић рекао је синоћ за БХТ1 да тај рок неће моћи бити испоштованОставите одговор