Мала предуећа добијају 450.000 КМ од министарства

БАЊА ЛУКА – Представници 73 мала предузећа из Републике Српске потписали су данас са Министарством индустрије, енергетике и рударства РС уговоре о додјели 450.000 КМ за успостављање система квалитета. Помоћник министра индустрије, енергетике и рударства РС Милан Цвијић истакао је да се на јавни позив за додјелу средстава пријавило 117 предузећа, али да су 73 […]

уторак, септембар 28, 2010 / 15:45

БАЊА ЛУКА – Представници 73 мала предузећа из Републике Српске потписали су данас са Министарством индустрије, енергетике и рударства РС уговоре о додјели 450.000 КМ за успостављање система квалитета.

Помоћник министра индустрије, енергетике и рударства РС Милан Цвијић истакао је да се на јавни позив за додјелу средстава пријавило 117 предузећа, али да су 73 испунила неопходне услове.

"Средства су додијељена како би мала предузећа испунила неопходне стандарде и услове за сертификовање у наредних годину дана", рекао је Цвијић новинарима.

Он је навео да су предузећа добила од 5.000 до 8.000 КМ и подсјетио да је Влада РС до сада за ове намјене подијелила 2.000.425 КМ.

"Услов за добијање средстава је био да фирма позитивно послује најмање двије године, да се бави производњом, да је извозно оријентисана и да уредно плаћа све обавезе", додао је Цвијић.

Власник предузећа "Метал технологија" из Дервенте Душан Станковић рекао је да је ово велики подстицај за даљи рад малих предузећа и захвалио Влади РС и ресорном Министарству на додијељеним средствима.Оставите одговор