Братуначке пушке за америчке ловце

БРАТУНАЦ – Братуначки „Технички ремонт“ већ је спремио одређену количину модификованих ловачких и трофејних пушака за америчко тржиште, како је предвиђено уговором о сарадњи, који је прије 11 дана потписала ова компанија са америчком компанијом „PW Аrms“, изјавио је директор Ремонта Винко Видовић. Видовић је рекао новинарима у Братунцу да је "Технички ремонт" раније обавио […]

уторак, септембар 28, 2010 / 16:42

БРАТУНАЦ – Братуначки „Технички ремонт“ већ је спремио одређену количину модификованих ловачких и трофејних пушака за америчко тржиште, како је предвиђено уговором о сарадњи, који је прије 11 дана потписала ова компанија са америчком компанијом „PW Аrms“, изјавио је директор Ремонта Винко Видовић.

Видовић је рекао новинарима у Братунцу да је "Технички ремонт" раније обавио припреме и одмах по потписивању уговора кренуо у производњу, модификацију и дораду одређених врста оружја за америчког партнера.

"Уговорена сарадња подразумијева да ми вршимо складиштење, чување и све друге неопходне радње у вези са производњом, увозом и извозом војне технике. `Технички ремонт` има овлашћења од надлежних државних институција да може да ради производњу и промет војне опреме", нагласио је Видовић.

Према његовим ријечима, за припрему и производњу оружја за америчко тржиште тренутно је ангажовано око 50 радника, а очекује да ће за шест мјесеци бити запослено најмање још толико нових радника.

"Наши радници су старије старосне доби и планирамо да запослимо млађе кадрове, са или без радног искуства", истакао је Видовић, додавши да ће они искуство стећи уз старије стручњаке и мајсторе.

Видовић је нагласио да је подршку за закључење уговора и његову реализацију дала Влада РС и ресорно министарство. Он је изразио увјерење да је "Технички ремонт", успостављањем пословне сарадње са овом америчком компанијом, коначно "стао на ноге" те да ће постати узорна фирма у намјенској индустрији Републике Српске.

"Наш партнер планира да уведе своје технологије како бисмо заједнички производили једну врсту трофејног наоружања, као и производе, које `PW Arms` има у другим фабрикама", навео је Видовић истичући да ће сви производи бити пласирани на инострано тржиште, те да ће имати ознаку овог братуначког предузећа.

Он је додао да је од 180 радника, колико их је на евиденцији запослених у Техничком ремонту, тренутно на разним пословима ангажовано око 70, а ускоро ће их бити ангажован још на пројекту, који се реализује са америчком компанијом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *