Мајкић: Избор Савјета министара кочи рад Представничког дома

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић упозорила је да у садашњој ситуацији, у којој се чека избор Савјета министара, Представнички дом има материјала за још двије сједнице и да је неизвјесно шта ће послије радити. "Оцјењујући да је овај парламентарни дом након конституисања успоставио нормалан ритам активности и размотрио све законске […]

понедељак, август 1, 2011 / 13:26

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић упозорила је да у садашњој ситуацији, у којој се чека избор Савјета министара, Представнички дом има материјала за још двије сједнице и да је неизвјесно шта ће послије радити.

"Оцјењујући да је овај парламентарни дом након конституисања успоставио нормалан ритам активности и размотрио све законске текстове који су чекали у процедури предсједавајући Представничког дома Денис Бећировић покушава сам себи дати комплимент", рекла је Мајкићева Срни.

Према њеним ријечима, на наредној сједници Представничког дома, заказаној за 25. август, биће окончано разматрање највећег дијела материјала који су у парламентарној процедури.

"Остаће понеки споразум за који треба дати сагласност за ратификацију те још понешто што ће `залутати` у процедуру и онда смо завршили", констатовала је Мајкићева.

Она је истакла да ће већ крајем септембра или почетком октобра бити питање шта ће радити Парламентарна скупштина због недостатка материјала за разматрање.

"Хоће ли Представнички дом поново правити одмор да би се сачекало да Бећировићев партијски шеф Златко Лагумџија одлучи да се формира нови савјет министара како би парламент имао шта да ради?", упитала је Мајкићева.

Бећировић је најавио могућност да у августу буде заказана хитна сједница Представничког дома уколико Предсједништво БиХ достави приједлог за потврђивање мандатара Савјета министара.

"Било је боље да је предсједавајући Представничког дома претходно позвао свог шефа и питао да ли има шансе да се постигне договор о предсједавајућем Савјета министара", закључила је Мајкићева.

Предсједавајући Представничког дома издао је саопштење у којем се похвално изразио о раду овог дома од конституисања 20. маја и најавио да, због колективног одмора посланика и запослених у Представничком дому, неће каснити именовање мандатара Савјета министара.Оставите одговор