Мафија пуцала на аутомобил Мирка Цветковића

БЕОГРАД – Припадници једне криминалне групе изрешетали су крајем јануара у Земуну службени ауди премијера Мирка Цветковића. Како „Ало“ објављује, позивајући се на ексклузивна сазнања, службени аутомобил, у којем се иначе вози шефица његовог кабинета Мирјана Јовашевић, погођен је са три метка. Истрага о овом нападу подигла је безбједносне службе на ноге, али је и […]

четвртак, фебруар 10, 2011 / 12:56

БЕОГРАД – Припадници једне криминалне групе изрешетали су крајем јануара у Земуну службени ауди премијера Мирка Цветковића.

Како „Ало“ објављује, позивајући се на ексклузивна сазнања, службени аутомобил, у којем се иначе вози шефица његовог кабинета Мирјана Јовашевић, погођен је са три метка.

Истрага о овом нападу подигла је безбједносне службе на ноге, али је и добила неочекиван обрт.

„У влади је настала права паника јер је возач Јовашевићеве те вечери вратио ауди на којем су биле три рупе од метка. Помишљали смо да је права срећа да она у том тренутку није била у аутомобилу јер је пуцано на задњи део возила. Узнемирени возач испричао је да су му нападачи најпре луксузним возилом пресекли пут и да је помислио да је можда у питању неко кога познаје, због чега је затрубио да отпоздрави, али су они затим запуцали из аутомобила у покрету“, каже извор „Ало-а!“ из Владе.

Из кабинета премијера убрзо су алармиране све безбједносне службе, које су почеле са истрагом очекујући да утврде да ли је на мети била Јовашевићева или су нападачи очекивали да је у возилу сам Цветковић.

„На првом саслушању, које је требало да олакша истрагу, возач је поновио све што је и испричао претпостављенима, међутим, када су почела детаљнија саслушања почео је да даје конфузне одговоре и да мења исказ“, објашњава извор београдских новина.

Већ приликом другог испитивања, како се сазнаје, возач је суочен са потпитањима, немајући куд, признао да је аутомобил искористио у приватне сврхе и да је са њим био пријатељ.

„Под притиском да објасни шта се тачно десило јер је деловало као да зна више од онога што говори и након провера његовог сувозача, испоставило се да је владин возач ни мање ни више него искористио службено возило да би возио свог пријатеља, иначе особу из криминогене средине, као и да зна да су на њих пуцали припадници супротстављене криминалне екипе и да им је мета био заправо његов пријатељ“, објашњава наш извор.

Возач је запослен низ година у Управи за заједничке послове републичких органа и шефица кабинета премијера га је „наслиједила“ од својих претходника. Због злоупотребе службеног аутомобила, поменута управа, под чијом надлежношћу су сви службени возачи, како се незванично сазнаје, већ га је суспендовала.

У Пи-ар служби премијера Цветковића нису били упознати с овим случајем, али су након разговора са шефицом кабинета Мирјаном Јовашевић потврдили за „Ало!“ да се овај инцидент догодио.

„До инцидента је заиста дошло, али шеф кабинета тај случај не жели да коментарише, јер је урађен у приватној режији тог возача „, рекли су, напоменувши да је већ дан послије тога са возачем дошло до „споразумног прекида радног односа“.Оставите одговор