Лукач: Полицајци-криминалци имаће отежавајућу околност

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да привођење припадника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске показује да нема заштићених од закона и да ће свако ко се огријеши о закон, по закону и одговарати. Он је поручио да, ако се испостави да су поједини припадници полиције били умијешани у пљачку блиндираног возила "Сектор […]

петак, јануар 15, 2016 / 09:37

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да привођење припадника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске показује да нема заштићених од закона и да ће свако ко се огријеши о закон, по закону и одговарати.

Он је поручио да, ако се испостави да су поједини припадници полиције били умијешани у пљачку блиндираног возила "Сектор секјуритија" 22. септембра прошле године на ауто-путу Бања Лука-Градишка, за њих ће то бити отежавајућа околност.

Лукач је рекао да је у току интензивна истрага у овом случају и да ће по њеном завршетку јавност бити упозната са детаљима.

"У више наврата сам, и у разговору са припадницима полиције и у јавности, говорио да када је ријеч о криминалу, нико неће бити заштићен, па ни они који носе полицијску униформу. Према њима ћемо бити нарочито ригорозни", рекао је Лукач.

Он је истакао да они који су дужни да штите закон, а огријеше се о њега, морају знати да ће сносити озбиљне посљедице.

МУП Републике Српске провјерава да ли су поједини припадници МУП-а умијешани у пљачку блиндираног возила "Сектор секјуритија", која је у септембру прошле године извршена недалеко од мјеста Церовљани.

У пљачки је украдено 600.000 КМ, а ријеч је о новцу из Уникредит банке који је требало да буде транспортован у централу у Загребу.0 КОМЕНТАРА

  1. Он је истакао да они који су дужни да штите закон, а огријеше се о њега, морају знати да ће сносити озбиљне посљедице.
    ———————————————–
    Надам се да ово мислиш у много ширем контексту, а не само о овој групици младића који сигурно нису сами договорили ову акцију из досаде или уз пијуцкање у неком кафићу.
    Нису ови момци ништа криви, они су само последица!

    „Сектор секјурити“ – какав назив, такво и обезбеђење, такви и министри, таква и држава.. :P:P:P

Оставите одговор