Индонезија размотава клупко терориста Исламске државе

Шеф полиције у Џакарти, главном граду Индонезије, изјавио је да је у току потрага за терористичким ћелијама за које се вјерује да стоје иза јучерашњих напада. У бомбашким и оружаним нападима у Џакарти погинуло је двоје цивила и пет нападача у прометном пословном округу. Генерални инспектор Тито Карнавијан рекао је да су нападачи "неутралисани", али […]

петак, јануар 15, 2016 / 09:46

Шеф полиције у Џакарти, главном граду Индонезије, изјавио је да је у току потрага за терористичким ћелијама за које се вјерује да стоје иза јучерашњих напада.

У бомбашким и оружаним нападима у Џакарти погинуло је двоје цивила и пет нападача у прометном пословном округу.

Генерални инспектор Тито Карнавијан рекао је да су нападачи "неутралисани", али да су повезани са групама из читаве земље и да су "дио глобалне мреже", пренио је Би-Би-Си.

Организација "Исламска држава" саопштила је да стоји иза напада и да су акцију извршили "војници калифата", а да су мете били "држављани крсташке коалиције" против ове групе.

Три мушкарца ухапшена су јутрос у близини Џакарте, али за сада није познато да ли су директно повезани са нападима.

Власти су именовале Бахрума Наима, Индонежанина који се бори на страни исламиста у Сирији, као осумњиченог координатора напада.

Карнавијан је рекао да је Наимова "визија" да уједини различите групе које подржавају "Исламску државу" широм југоисточне Азије.Оставите одговор