Љоса отвара сајам књига у Аргентини

МЕКСИКО СИТИ – Књижевник, Нобеловац Марио Варгас Љоса намјерава да идућег мјесеца отвори први сајам књига у Аргентини, упркос многобројним противљењима, преноси агенција АП. Група угледних аргентинских интелектуалаца наводи да је избор Љосе, иначе екстремног десничара, да отвори наступајући Међународни сајам књига у Буенос Аиресу увредљив с обзиром на историју диктатуре у земљи. У изјави […]

субота, март 5, 2011 / 10:38

МЕКСИКО СИТИ – Књижевник, Нобеловац Марио Варгас Љоса намјерава да идућег мјесеца отвори први сајам књига у Аргентини, упркос многобројним противљењима, преноси агенција АП.

Група угледних аргентинских интелектуалаца наводи да је избор Љосе, иначе екстремног десничара, да отвори наступајући Међународни сајам књига у Буенос Аиресу увредљив с обзиром на историју диктатуре у земљи.

У изјави новинарима у Мексику Ситију, гдје треба да прими орден Астешког орла, највише мексичко признање које се додјељује странцима, писац „Разговора у катедрали” и „Зелене куће” казао је да ће присуствовати отварању сајма, осим „уколико позив не буде повучен”.

Љоса је добио Нобелову награду за књижевност 2010.Оставите одговор