Лијановић: ХДЗ је кривац

Jeрко Иванковић Лијановић, потпредсједник Народне странке Радом за бољитак сматра да је ХДЗ крива за мајоризацију Хрвата у БиХ. Саопштење објављујемо без преправки. „Конституирање Дома народа Федералног парламента и наставак имплементације изборних резултата ми у Народној странци Радом за бољитак сматрамо као почетак нове и боље ере за грађане ФБиХ. Вријеме је да ова земља […]

четвртак, март 17, 2011 / 18:25

Jeрко Иванковић Лијановић, потпредсједник Народне странке Радом за бољитак сматра да је ХДЗ крива за мајоризацију Хрвата у БиХ. Саопштење објављујемо без преправки.

„Конституирање Дома народа Федералног парламента и наставак имплементације изборних резултата ми у Народној странци Радом за бољитак сматрамо као почетак нове и боље ере за грађане ФБиХ. Вријеме је да ова земља и ови људи имају политичко водство које заслужују, политичко водство са јасном визијом и методама за избављање из кризе, а не владаре и елите који због својих фотељачких интереса не желе напредак обичног грађанина и цијелог друштва заједно.

Желим истаћи да подржавамо сваки оправдани вид незадовољства грађана, па и Хрвата, који данас просвједују због лошег положаја и алармантног стања у којем се налазе.
Позивамо их овом приликом да просвједују испред зграда ХДЗ-а БиХ у градовима у којима се окупљају како би исказали своје незадовољство због катастрофално лоше политике коју је ХДЗ БиХ водио свих ових година. Једина је истина да ХДЗ БиХ у протеклих петнаест година није ништа урадио по питању заштите хрватских националних интереса, него их је гурао у маргинализирање, изолације и дужничко ропство.
Као и Хрвати сматрамо да су и Бошњаци, Срби и остали у БиХ уистину угрожени, али због лошег социјално економског стања у које их је довело бивше лоше политичког водство.
Стога је што прије неопходно кренути у реформе свих сфера живота, али на принципима међуетничке сурадње, а не конфликта. То је једини исправан пут до бољитка за све нас у овој земљи“, изјавио је Јерко Иванковић Лијановић допредсједник Народне странке Радом за бољитак.


Оставите одговор