Лица Лафоре освојила треће мјесто у московској мјесној заједници

Лица Лафоре" режисера Дениса Бојића добитник је награде за трећи најбољи интернационални филм на 22. Међународном телевизијском фестивалу "Братина", који је одржан у московској области Дмитров.

уторак, октобар 9, 2018 / 12:35

Филм, рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/, документује судбину породице Гајић која је у борби са Лафорином болешћу изгубила старију кћерку Татјану, али је захваљујући помоћи добрих људи и властитим новцем постала један од највећих донатора за проналазак лијека за ову болест и спас млађе кћерке Милане.

На фестивалу "Братина" РТРС је учествовала заједно са више од 50 телевизијских станица, а такмичило се више од 300 филмова из 16 држава, међу којима су Србија, Македонија, Летонија Бугарска, Пољска, Кина, Чиле, Бјелорусија и Летонија, саопштено је из РТРС-а.

Филм "Лица Лафоре" приказан је на бројним међународним филмским фестивалима, медицинским факултетима и здравственим установама, као и на 32. Конгресу епилептолога у Барселони, те у фармацеутској компанији "Јонис фармасутикал" у Сан Дијегу.

Овај први дугометражни филм из БиХ који се бави темом ријетких болести добио је и институционално признање, а приказан је у Европском парламенту у Стразбуру, Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.Оставите одговор