"Лед Цепелин" и Хофман добитници награде Кенеди центра

Холивудски глумац Дастин Хофман и рок бенд "Лед Цепелин” овогодишњи су добитници награда Кенеди центра које ће им бити уручене 2. децембра, саопштено је из те културне установе у Вашингтону. Блуз гитариста и певач Бади Гај комичар и ТВ водитељ Дејвид Летерман, као и руска балерина Наталија Макарова такође су доспели на листу добитника признања […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 22:11

Холивудски глумац Дастин Хофман и рок бенд "Лед Цепелин” овогодишњи су добитници награда Кенеди центра које ће им бити уручене 2. децембра, саопштено је из те културне установе у Вашингтону.

Блуз гитариста и певач Бади Гај комичар и ТВ водитељ Дејвид Летерман, као и руска балерина Наталија Макарова такође су доспели на листу добитника признања које се сваке године додељује за допринос америчкој култури.

Бенд „Лед Цепелин” награђен је као група, али ће његова тројица чланова, басиста Џон Пол Џонс, гитариста Џими Пејџ и певач Роберт Плант, добити и појединачна признања.

Директор Кенеди центра Дејвид Рубенстајн оценио је да је Дастин Хофман „један од најкомплетнијих глумаца и икона за све генерације”, као и да је група „Лед Цепелин” „изменила звук рокенрола”.

Награде Кенеди центра биће уручене добитницима у присуству америчког председника Барака Обаме и његове супруге Мишел.Оставите одговор