Војводина смијенила тренера, изненађен и Ројтерс

И енглеска новинска агенција "Ројтерс" јавила, а тамошњи листови и портали пренјели, да је Војводина, првопласирани тим Јелен Суперлиге, смијенила тренера због "лоше игре". Отпуштање Златомира Загорчића послије освајања десет бодова из четири утакмице и заузимања првог мјеста на табели ЈСЛ изненадило је спортске новинаре широм Европе. Став "лала" да њихов тим није играо добро, […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 22:19

И енглеска новинска агенција "Ројтерс" јавила, а тамошњи листови и портали пренјели, да је Војводина, првопласирани тим Јелен Суперлиге, смијенила тренера због "лоше игре".

Отпуштање Златомира Загорчића послије освајања десет бодова из четири утакмице и заузимања првог мјеста на табели ЈСЛ изненадило је спортске новинаре широм Европе.

Став "лала" да њихов тим није играо добро, иако је побјеђивао и освојио највише поена у текућој сезони ЈСЛ, није наљутио смијењеног тренера, али јесте изненадио и извештаче једне од најугледнијих новинских агенција.

"Војводина, двоструки шампион СФР Југославије, освојила је овог љета десет бодова из четири првенствене утакмице, један више од шампиона Партизана, који јури рекорд нападом на шесту узастопну титулу", извештава Ројтерс.

"Разлог отпуштања лидера Јелен Суперлиге пронађен је у три узастопне минималне побједе, извојеване ‘блиједим’ играма", преноси Гардијан став Новосађана, уз изјаву новог тренера Небојше Вигњевића, који је обећао да ће Војводина наставити да побјеђује, али агресивнијом и офанзивнијом игром.

"Хоћу да играчи не размишљају више само о побједама 1:0, јер можемо боље од тога. Останак међу прве три екипе требало би да буде један од главних циљева, а можда је дошао моменат да Војводина направи корак више и умијеша се у борбу за титулу", навео је бивши тренер Хајдука из Куле и Рада.

Новинарима Ројтерса, Гардијана и осталих енглеских медија очигледно је промакао податак који би им објаснио да честе и изненадне смене тренера нису новост на "Карађорђу".

До њих није дошла информација да је Златомир Загорчић девети смењени тренер Војводине од пролећа 2009. године!Оставите одговор