Латинични НАТО-Милатовић мудрује о вези економије и демократије

Црногорски предсједник Јаков Милатовић изјавио је да темељ снажне демократије лежи у економској независности сваког грађанина, који могу постојати само у окружењу гдје привреда ужива пуну слободу.

понедељак, новембар 20, 2023 / 14:12

"Једино она привреда, која успјешно послује, која је друштвено одговорна, иновативна и која у континуитету унапређује своје пословање, јесте главни покретач одрживог привредног раста и развоја, најбољи партнер којег државне институције могу да имају у креирању бољег економског амбијента", рекао је Милатовић на додјели награда Привредне коморе Црне Горе данас у Подгорици.

Милатовић је истакао да привреда не смије бити талац кратковидих политичких стратегија, нити финансијер неодговорних и неодрживих политика.

Он је рекао и да одговорна власт смисленим политикама у јавном интересу може трасирати пут ка економском успјеху.

"Наша економска стратегија треба да подстиче равнотежу и праведност, гдје јавни и приватни сектор раде заједно у хармонији, а не на супротним странама", навео је Милатовић.

Он је подсјетио да је у 2020. години минимална зарада у Црној Гори била 222 евра, у овој години је 450 евра, док је просјечна нето зарада била 500 евра, а данас је 800 евра са тенденцијом раста.

"У посљедње три године наша економија остварује највећи раст у Европи, а наша привреда рекордне профите и то у реалним вриједностима, када изузмемо инфлацију”, прецизирао је Милатовић.Оставите одговор