Квартални губитак "Филипса" 1.3 милијарде евра

Гигант електронске индустрије "Филипс" саопштио је данас да је забиљежио квартални губитак од 1,3 милијарди евра и да ће извршити смањење оперативних трошкова за 500 милиона евра. Компанија објашњава овако лош резултат спорим темпом глобалног економског опоравка. У истом периоду прошле године, "Филипс" је остварио нето профит од 262 милиона евра. Фирма је још у […]

понедељак, јул 18, 2011 / 18:48

Гигант електронске индустрије "Филипс" саопштио је данас да је забиљежио квартални губитак од 1,3 милијарди евра и да ће извршити смањење оперативних трошкова за 500 милиона евра.

Компанија објашњава овако лош резултат спорим темпом глобалног економског опоравка. У истом периоду прошле године, "Филипс" је остварио нето профит од 262 милиона евра.

Фирма је још у мају упозорила на врло лош профит у другом кварталу и успорење раста продаје. "Филипс" очекује да ће довршити програм смањења трошкова током 2012. године.

Ова холандска компанија, која запошљава 119 000 људи широм свијета, није прецизирала да ли ће у наредном периоду отпуштати раднике.

Директор компаније Франс ван Хоутен рекао је да не очекује побољшање пословних резултата у најближој будућности.

Вриједност "Филипсових" акција опала је за 30 одсто у односу на прошлу годину.

"Филипс" је у посљедњих неколико година суочен са снажном конкуренцијом из Азије, првенствено јужнокорејским "Ел-Џијем" и "Самсунгом", који имају ниже трошкове производње.Оставите одговор