Курти: Добро разликујемо робу из Ефбиха и робу из Српске

Лидер покрета Самоопредјељење са Косова Аљбин Курти изјавио је да се залаже за политику пуног реципроцитета према Београду и да се не слаже са укидањем такси на робу из Србије, као ни са политичком трговином којом би Косово за укидање царина од Европске уније добило либерализацију визног режима.

четвртак, октобар 10, 2019 / 21:36

Он је поновио да ће питање наметнутих такси на производе из Србије са Београдом бити ријешено на бази реципроцитета, а да, када је о БиХ ријеч, Сарајево не буде третирано на исти начин.

Курти мисли да, како каже, Београд и Сарајево не треба стављати у исти кош, те да је због тога често критиковао претходну косовску власт.

У интервјуу за радио "Слободна Европа", Курти каже да мисли да су "Албанци и Бошњаци" доживјели много патњи од Београда и да "није фер да и Сарајево и Београд буду третирани исто".

Рекао је и да од 52 предузећа из БиХ која пласирају робу на тржишту косовске територије, 47 су из Републике Српске, и додао да ће зато то питање најприје размотрити са експертима у новој влади.

"Не желимо да нам у добрим односима између Албанаца и Бошњака, између Косова и Босне и Херцеговине, буде препрека Република Српска", казао је Курти.Оставите одговор