Кривокапић се обрадовао због Хрватске

Предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић честитао је хрватском колеги Луки Бебићу и грађанима те земље затварање преговарачког процеса о приступању Европској унији, чиме је отворен пут да Хрватска постане 28. чланица Уније. Кривокапић је у честитки навео да је изузетно обрадован вијешћу да је Хрватска успјешно окончала процес преговарања са ЕУ и да ће […]

субота, јун 11, 2011 / 19:16

Предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић честитао је хрватском колеги Луки Бебићу и грађанима те земље затварање преговарачког процеса о приступању Европској унији, чиме је отворен пут да Хрватска постане 28. чланица Уније.

Кривокапић је у честитки навео да је изузетно обрадован вијешћу да је Хрватска успјешно окончала процес преговарања са ЕУ и да ће веома брзо постати пуноправни члан европске породице народа и држава.

"Ово велико достигнуће, које је доказ пуне демократске зрелости хрватског друштва, не представља само ваш успјех, већ је то и успјех цјелокупног региона, будући да ваша земља на овај начин отвара врата и свима осталима који своју државну судбину вежу за заједнички европски дом", навео је Кривокапић.

Према његовим ријечима, то ће бити снажан подстицај и за Црну Гору да буде још више посвећена испуњавању неопходних критеријума за даље напредовање ка пуноправном чланству.

Кривокапић је навео да је политика добросусједства и тијесне регионалне сарадње директно везана за успјешност европског пута свих држава региона.

Европска комисија препоручила је јуче окончање приступних преговора са Хрватском и одредила 1. јул 2013. године за датум уласка Хрватске у европски блок.Оставите одговор