"Koзара" из Дубице у власништву "Цептера"

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Дрвно-индустријско предузеће (ДИП) "Козара" из Козарске Дубице на лицитацији је за 2,05 милиона КМ купила фирма "Импрегнација" из Београда, чији је власник српска компанија "Цептер". Стечајни управник ДИП "Козара" Душан Ковачевић потврдио је да је продаја извршена јуче у Окружном привредном суду у Бањoj Луци, послије седам неуспјешних лицитација, те да су […]

петак, децембар 31, 2010 / 09:17

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Дрвно-индустријско предузеће (ДИП) "Козара" из Козарске Дубице на лицитацији је за 2,05 милиона КМ купила фирма "Импрегнација" из Београда, чији је власник српска компанија "Цептер".

Стечајни управник ДИП "Козара" Душан Ковачевић потврдио је да је продаја извршена јуче у Окружном привредном суду у Бањoj Луци, послије седам неуспјешних лицитација, те да су за дубичку фирму била заинтересована четири понуђача.

"Услове лицитације је испуњавало само `Цептерово` предузеће "Импрегнација" и за 2,05 милиона марака постало је нови власник `Козаре`", рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да је "Цептер" куповином "Козаре" преузео обавезу да запосли одређени број радника, те да се три године бави основном дјелатношћу овог предузећа, а то је производња намјештаја.

Представник београдске "Импрегнације" Андрија Мишковић рекао је да ће за два мјесеца, када буду завршене потребне процедуре, почети оживљавање те дубичке фирме.

"Потрудићемо се да предузеће "Козара" оживи и да поново почне да ради пуном паром" рекао је Мишковић.

Он је нагласио да ће најприје сагледати све могуће потенцијале предузећа и по потреби замијенити дотрајалу технологију.

"Настојаћемо да не производимо само чувени намјештај овог предузећа "Барбара", већ да почнемо да производимо и друге врсте намјештаја", истакао је Мишковић.

Представник "Импрегнације" додао је да ће ова фирма настојати да допринесе индустријском и економском развоју Козарске Дубице, али и регије.

Стечај у ДИП "Козара" покренут је 2008. године, а укупна дуговања предузећа износила су око 15,9 милиона марака.

Скупштина повјерилаца почетком децембра одлучила је да се предузеће не може продати испод два милиона марака. Вриједност ДИП "Козара" раније је процијењена на 11 милиона марака.

На лицитацији за куповину ДИП "Козара", поред београдске "Импрегнације", учествовала су и предузећа "Фореста" из Костајнице, "Нови дрвни комбинат" из Сремске Митровице и "Агрофлора" из Козарске Дубице.Оставите одговор