Лукашенко: Одбранили смо земљу од издајника

МИНСК – Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио је да иза нереда на недавним предсједничким изборима у тој земљи стоје стране структуре и велики новац, јавила је руска агенција Итар-Тас. „Наш главни успјех је што смо одбранили земљу. Гомила издајника је могла да окрене земљу наопако. Иза њих су били одређени људи, структуре, велики новац – […]

петак, децембар 31, 2010 / 09:22

МИНСК – Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио је да иза нереда на недавним предсједничким изборима у тој земљи стоје стране структуре и велики новац, јавила је руска агенција Итар-Тас.

„Наш главни успјех је што смо одбранили земљу. Гомила издајника је могла да окрене земљу наопако. Иза њих су били одређени људи, структуре, велики новац – и то не из наше земље”, рекао је Лукашенко новинарима.

Према његовим ријечима, поједини његови противкандидати на изборима добијали су новац и пошто су касније приведени.

„Ми смо сада та средства пребацили у буџет”, казао је Лукашенко и упозорио да је постојао ризик да се Бјелоруси „пробуде у потпуно другачијој земљи”.

Он је рекао да не вјерује Западу, који покушава да „уљуљка” Бјелорусе и оцијенио да се „сада може видјети његово право лице”.

„Ни Русија ни Пољска ни Њемачка не желе да виде јаку, успјешну државу, која се позиционирала као независна”, казао је Лукашенко.

Предсједник Бјелорусије је оцијенио и да протести у Минску од 19. децембра, послије затварања бирачких мјеста, немају никакве везе са исходом гласања.

„Они су то дуго планирали. Главна лекција је да смо им ми апсолутно неопходни”, рекао је Лукашенко, који је на власти у Бјелорусији већ 16 година, а на недавним изборима освојио је четврти мандат на мјесту шефа државе.Оставите одговор