Кости проглашене најбољом серијом на фестивалу ФЕДИС у Београду

"Кости", пројекат "Босонога продукције" из Бање Луке и Радио-телевизије Србије, побрале су још једно велико признање у низу, па након бројних награда у протеклом периоду, управо су и званично проглашене за најбољу домаћу ТВ серију претходне сезоне. Фронтал.РС честита пресловљавајући саопштење на српско писмо.

субота, октобар 9, 2021 / 12:32

У нимало лакој конкуренцији, у којој се нашло 13 врхунских домаћих остварења, стручни жири овогодишњег 11. Међународног фестивала драма и серија ФЕДИС у Београду, "Кости" је издвојио у односу на све остале серије, па су јој тако припале још три "Златне антене" – Драгану Мићановићу за најбољу епизодну мушку улогу Енглеза, Николини Јелисавац за најбољу епизодну женску улогу Љиље, а Саши Петковићу и Драгану Радетићу за најбољу фотографију.

"Прије годину дана сам изјавила да имамо велика очекивања када је ријеч о серији ‘Кости’ и, ево, ова признања струке су, након бројних награда које смо освојили у претходном периоду, још једна потврда да је цијела наша екипа на висини задатка. Задовољство је и част, али и велика обавеза бити дио тима који потписује најбољу домаћу ТВ серију у претходној сезони и зато нам не преостаје ништа друго него да наставимо радити и снимати, још боље и квалитетније", ријечи су Бранкице Јанковић, продуцента и директора серије "Кости".
Добар предосјећај је имао и остатак екипе окупљене око овог пројекта, али и бројни гледаоци из региона, који су у вишемилионском броју с нестрпљењем ишчекивали и пратили сваку нову епизоду. У прилог квалитету и успјеху остварења надовезала се и ријеч струке, с обзиром не то да су за "Кости" убрзо почела да пристижу признања не само из БиХ и региона, већ и са глобалног нивоа.

Тако је ова серија претходно овјенчана златном наградом у категорији "Интегрисане кампање" као и Гранд Приx-ом за њену промотивну кампању на овогодишњем "НО ЛИМИТ Адвертисинг" фестивалу у Сарајеву, а објављена је и у "Адс оф тхе Wорлд", највећој свјетској бази креативног оглашавања. Такође, постер за "Кости”, рад агенције "Аqуариус" из Бање Луке, награђен је сребрним одличјем на престижном међународном такмичењу "Постер Аннуал", а Асоцијација сниматеља и сниматељица у БиХ је током додјеле награда "Јан Асоцијације" најбољим сниматељским радом у категорији ТВ/ играна серија такође прогласио онај Саше Петковића и Драгана Радетића на овој серији.

"Кости" су други дио бањалучке трилогије, начете снажном драмском серијом "Месо", настале из пера сценаристе Николе – Коље Пејаковића, а у режији Саше Хајдуковића. Овај "нео ноар" трилер носи елементе друштвене драме, постављене у живописни амбијент данашње Бањалуке и низ противрјечности, које откривају једно друштво у настајању, са дубоким одјецима ратних збивања деведесетих.Оставите одговор