Косово: Институционална подршка Харадинају

Посланици косовске скупштине одржаће сутра ванредну сједницу на којој ће расправљати о поновљеном суђењу предсједнику Алијансе за будућност Косова (АБК), Рамушу Харадинају у Хашком трибуналу. Дебату је иницирао члан Председништва из АБК, Ахмет Исуфи. Посланици ће расправљати и о суђењу Лахи Брахимају и Идризу Баљају, такође у Трибуналу. Иницијативу је потписима подржало 40 посланика различитих […]

уторак, мај 31, 2011 / 07:27

Посланици косовске скупштине одржаће сутра ванредну сједницу на којој ће расправљати о поновљеном суђењу предсједнику Алијансе за будућност Косова (АБК), Рамушу Харадинају у Хашком трибуналу.

Дебату је иницирао члан Председништва из АБК, Ахмет Исуфи. Посланици ће расправљати и о суђењу Лахи Брахимају и Идризу Баљају, такође у Трибуналу.

Иницијативу је потписима подржало 40 посланика различитих странака.

Сврха ове иницијативе је да Скупштина захтева брзо и правично суђење, као и да пружи институционалну подршку Рамушу Харадинају, изјавио је генерални секретар АБК Бурим Рамадани.

Према најавама, поновљено суђење Харадинају за ратне злочине на Косову ће почети у Хашком трибуналу јуну.Оставите одговор