ГОМЕЗ И ТАВАРЕЗ (GOMEZ ET TAVARES)

Забава, са Таксијем Лика Бесона као генетичком рекомбинацијом. Или бар погонским горивом. Јурњава, топлеси, новац и комика. Алжирски реп на француском. Таварез, корумпирани пајкан из Марсеја, добија за партнера тешког поштењачину. Како радња одмиче, пуна гегова и дјечачког гламура; тако се испоставља да је Таварез друголигаш у односу на Гомеза. Иначе Парижанина. Први заједнички случај […]

уторак, мај 31, 2011 / 07:51

Забава, са Таксијем Лика Бесона као генетичком рекомбинацијом. Или бар погонским горивом. Јурњава, топлеси, новац и комика. Алжирски реп на француском.

Таварез, корумпирани пајкан из Марсеја, добија за партнера тешког поштењачину. Како радња одмиче, пуна гегова и дјечачког гламура; тако се испоставља да је Таварез друголигаш у односу на Гомеза. Иначе Парижанина.

Први заједнички случај је самоубиство мафијашког књиговође. Обезбјеђују његову кћер. Стриптизету. Сигурна кућа је Гомезов љетњиковац, гдје им се придружују његова сестра, жена и близанци. И Таварезов стрико, који хоће свој дио.

Прераста у породичну акциону комедију, различиту од америчких само што се види како тече крв, те су ликови боље сценаристички издефинисани и примјетно више смјешни, него исфолирани.

Вратоломија брзим и скупим машинама има у свим агрегатним стањима. Копно, вода, ваздух. Поред Азурне обале, осунчани кадрови редовно падају по бујним грудима, уским струковима, и остали примарним; те секундарним полним особинама. Женског рода.

Скупа, политички коректна кичерица, која маскира да је из кухиње власти.

(Редитељ: Жил Пакет-Брене; Улоге: Стоми Багзи, Титов, Елоди Навар)Оставите одговор