Koсорова поздравила одлуку ЕК

Хрватски премијер, Јадранка Косор поздравила је у петак одлуку Европске комисије (ЕК) да предложи затварање преговора Хрватске и ЕУ, што Хрватској отвара пут за приступање ЕУ 1. јула 2013. године. Она је изразила очекивање да ће Велика Британија помоћи да би 24. јуна на састанку Савјета министара преговори били завршени и да би и то […]

субота, јун 11, 2011 / 09:46

Хрватски премијер, Јадранка Косор поздравила је у петак одлуку Европске комисије (ЕК) да предложи затварање преговора Хрватске и ЕУ, што Хрватској отвара пут за приступање ЕУ 1. јула 2013. године.

Она је изразила очекивање да ће Велика Британија помоћи да би 24. јуна на састанку Савјета министара преговори били завршени и да би и то био "историјски дан за Хрватску и ЕУ".

ЕК је јуче предложила да се закључе преостала четири поглавља у приступним преговорима са Хрватском што отвара пут за њено приступање ЕУ 1. јула 2013. године, уколико Савјет министара одобри предложени датум.

Предсједник Сабора Лука Бебић изразио је увјерење да ће Савјет министара прихватити приједлог ЕК и "циљани датум" приступања – 1. јул 2013. године.

Предсједница Националног одбора за праћење преговора о приступању Хрватске ЕУ Весна Пусић изјавила је новинарима да је данашња одлука ЕУ прва фаза почетка хрватског боравка и живота унутар европског оквира, не само географског, историјског и културног, већ и политичког.0 КОМЕНТАРА

 1. Срећан пут! Европљани баш воле хрватска острва, упс хрватске отоке! Па када воле да их посјећују ред је да их и посједују 😉 . Треба некако вратити 50 милијарди дуга. Срећан пут и немојте да нам помажете!

 2. Само остаје нејасно како су, од толике доброте, срдачности и великодушности, тамо пропале и Грчка и Португал, Шпанија је на реду, Словенија пред банкротом… Можда је проблем баш у тим пројектима! 😀

  Једина штета је у томе што нисмо знали да искористимо овај тренутак и поставимо питање Срба из Хрватске. Ово је био тај моменат.

  Што се тиче чланства Хрватске…, има још времена. 2 године је ипак дуг период, а ако се има у виду најновија пракса потврде чланства на референдумима земаља чланица ЕУ… није искључено да од тога не буде ништа.

 3. Баш су оригинални. Живјела јуха! Литерална група! Процвјетаће шуме! МУП премлаћује пољопривреднике (само да наши не препишу ово за жељезничаре)?! Лука Бебић је ХИТ! Актуалац!!!:D Предлажем да и ми прихватимо ово АКТУАЛАЦ!

  Супер! 😀

 4. Имам такав бол у полном органу за Крв-ацку и ЕУ. Увијек је било јасно да Срби нису добродошли у ту творевину фашистичких земаља. Традиција Фашистичких колиција се наставља…

  Мислим, мени ЕУ неће платити гријање, струју ни воду… Не живе ништа боље него ми! Грчка, Шпанија, Ирска, Португал, Италија су на рубу пропасти… Некада су Грци извозили по ко зна колико хиљада тона маслина, а данас су то занемарљиве количине…

Оставите одговор