Кошарац: СГВ нема легитимитет да говори у име српског народа

Српско грађанско вијеће /СГВ/ из Сарајева нема апсолутно никакав легитимитет да говори у име српског народа, изјавио је шеф Тима за координацију истраживања ратних злочина и несталих цивила Републике Српске Сташа Кошарац. Кошарац је за "Прес" рекао да СГВ нема право ни да се назива српским, јер је то група људи која је читав рат […]

среда, јул 20, 2011 / 10:03

Српско грађанско вијеће /СГВ/ из Сарајева нема апсолутно никакав легитимитет да говори у име српског народа, изјавио је шеф Тима за координацију истраживања ратних злочина и несталих цивила Републике Српске Сташа Кошарац.

Кошарац је за "Прес" рекао да СГВ нема право ни да се назива српским, јер је то група људи која је читав рат била у служби Алије Изетбеговића и бошњачког војног и политичког руководства.

Он напомиње да Мирко Пејановић и људи окупљени око њега у СГВ-у за 16 година нису прговорили ниједну ријеч о злочинима почињеним над сарајевским Србима.

СГВ је са још три невладине организације позвао јуче политичаре и надлежне државне институције у БиХ да се додатно ангажују на плану изналажења могућности за што скорији повратак у БиХ пензионисаног генерала Армије БиХ Јована Дивјака.

Дивјак је ухапшен у Бечу 3. марта по налогу Србије, која га оптужује да је одговоран за напад на колону ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 2. и 3. маја 1992. године када је убијено 42, рањено 73 и заробљено 215 припадника ЈНА.Оставите одговор