Кормакова опет довела своје да брифингују Предсједништво БиХ

Чланови Предсједништва БиХ примили предсједавајућег Хелсиншке комисије САД-а и потпредсједника Парламентарне скупштине ОЕБС (америчке организацијеу Европи) сенатора Роџера Викера, а да медији Ефбиха нису ни једном написали "срамота" или дизали панику.

уторак, јул 3, 2018 / 15:58
Чланови Предсједништва БиХ су изразили добродошлицу сенатору Викеру и представницима у Конгресу САД-а, те задовољство посјетом високе америчке делегације, која потврђује пријатељске односе Босне и Херцеговине и Сједињених Америчких Држава. Истакли су захвалност на проактивној улози Сједињених Америчких Држава у успостављању мира у Босни и Херцеговини и у стварању демократске и стабилне земље.
Сенатор Викер је, у својству предсједavajućeg Комисије Конгреса САД-а за безбједност и сарадњу, рекао да Сједињене Америчке Државе остају посвећене очувању мира и безбједности и да заједно са европским партнерима намјеравају радити на промоцији људских права и демократије.
Говорећи о билатералним односима Босне и Херцеговине и Сједињених Америчких Држава, оцијенили су да су пријатељски и стабилни. Наглашена је успјешна сарадњa у борби против тероризма и екстремизма, гдје Босна и Херцеговина и Сједињене Америчке Државе имају партнерски однос као чланице међународне глобалне коалиције за борбу против ИСИЛ-а.
Истакнут је напредак који је Босна и Херцеговина постигла на реформском путу, те потреба да се настави борба против корупције, те јачање владавине права, која ће директно утицати на развој привреде и јачање економије и спријечити одлазак младих људи из земље.
Овом приликом дата је подршка даљим настојањима за постизање договора по питању промјена Изборног закона, те је наглашена потреба да се наставе активности како би се пронашло рјешење за реализацију изборних резултата. Разговарано је о растућем проблему миграција на територији Босне и Херцеговине, те потреби за сузбијањем нелегалних миграција.
Састанку је присуствовала и амбасадорка САД-а у БиХ Морин Кормак, те представници у Представничком дому Конгреса САД-а Рајан Костело, Еди Бернис Џонсон, Лук Месер, Марк Санфорд, Стив Коен, Били Лонг, Фајлмон Вела и Роберт
Адерхолт.


Оставите одговор