Копања: У БиХ 10.000 прислушкиваних

Директор "Независних новина" Жељко Копања изјавио је вечерас да Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ, али и друге полицијске и државне структуре, представљају "политичко-полицијски и мафијашки клан који потиче из Сарајева и који загађује БиХ". "Вјерујем да се у БиХ прислушкује више од 10 000 бројева телефона. Објављивање информација смета онима који су злоупотријебили улогу у Обавјештајно-безбједносној агенцији", […]

субота, јун 18, 2011 / 07:37

Директор "Независних новина" Жељко Копања изјавио је вечерас да Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ, али и друге полицијске и државне структуре, представљају "политичко-полицијски и мафијашки клан који потиче из Сарајева и који загађује БиХ".

"Вјерујем да се у БиХ прислушкује више од 10 000 бројева телефона. Објављивање информација смета онима који су злоупотријебили улогу у Обавјештајно-безбједносној агенцији", рекао је Копања.

Према његовим ријечима, у БиХ је потребна лустрација, које није било приликом формирања Обавјештајно-безбједносне агенције.

Копања је нагласио да међународна заједница има "уплетене прсте" у рад ове агенције и да Парламентарна скуптшина БиХ мора испитати њен рад.

Он је, гостујући на Радио-телевизији Републике Српске, истакао да је постојао интерес јавности за откривањем информација о прислушкивању телефона у БиХ.

"Новинари `Независних новина` уопште нису уплашени и ништа нас неће зауставити у откривању истине у БиХ. Апсолутно нисмо знали нити један број телефони које смо објавили и направили смо добар посао", додао је Копања.

Он је напоменуо да "Назависне новине" и "Глас Српске" немају ништа против Обавјештајно-безбједносне агенције, али да БиХ мора имати обавјештајну службу која ће радити по свјетским стандардима.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор