Комшић: Није случајно да се напад десио баш сад

‘Наша земља није уточиште терориста, нити наша земља и наши народи подржавају било шта што може угрожавати мир, сигурност и било чији живот’, стоји у Комшићевој изјави достављеној медијима. Комшић истиче како је, према доступним информацијама, нападач страни држављанин који је од раније познат сигурносним службама и то не само у БиХ него и у […]

недеља, октобар 30, 2011 / 16:14

‘Наша земља није уточиште терориста, нити наша земља и наши народи подржавају било шта што може угрожавати мир, сигурност и било чији живот’, стоји у Комшићевој изјави достављеној медијима.

Комшић истиче како је, према доступним информацијама, нападач страни држављанин који је од раније познат сигурносним службама и то не само у БиХ него и у другим државама.

Нападач је 23-годишњи милитантни исламиста из Санџака у Србији, којег су сарајевски медији идентифицирали као Мевлида Јашаревића из Новог Пазара.

‘Овај терористички чин догодио се када у БиХ бораве и министри вањских послова Израела и Палестине, у специфичном дану, а вјеројатно у накани да се озбиљно пољуља углед БиХ као сигурне земље’, упозорава Комшић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ оцијенио је како су службе сигурности као и све полицијске агенције у Босни и Херцеговини способне јамчити сигурност свим америчким грађанима као и дипломатским представницима те су спремне предузети све мјере да би се та сигурност остварила.Оставите одговор