СДП: Нема замјене за Лагумџију

Делегати Социјалдемократске партије (СДП) БиХ једногласно су на вечерас окончаном 2. ванредном конгресу ове странке изгласали повјерење предсједнику Златку Лагумџији, Главном и Надзорном одбору. Повјерење свим органима СДП дало је подршку свих 547 делегата са правом гласа, који су присуствовали Конгресу. У завршном говору, предсједник Лагумџија поручио је делегатима да је намјера конгреса устрајавање и […]

недеља, октобар 30, 2011 / 16:50

Делегати Социјалдемократске партије (СДП) БиХ једногласно су на вечерас окончаном 2. ванредном конгресу ове странке изгласали повјерење предсједнику Златку Лагумџији, Главном и Надзорном одбору.

Повјерење свим органима СДП дало је подршку свих 547 делегата са правом гласа, који су присуствовали Конгресу.

У завршном говору, предсједник Лагумџија поручио је делегатима да је намјера конгреса устрајавање и већа одговорност "свих нас и то сваког од нас мало више обавезује".

"Констатовали смо да је пред нама дуг пут, који је усмјерен ка реформама", казао је Лагумџија.

Додао је да је најважнија од свих реформа читавог бх. друштва.

"Обавезујемо се да имамо храбрости и креативности за промјене, као и за преузимање ризика, јер ће нам то свима јако пуно требати", казао је Лагумџија.

На Конгресу је усвојено и седам конгресних резолуција са амандманима.

Ради се о резолуцијама које је раније утврдило Предсједништво СДП БиХ, а које се односе на политичка опредјељења Странке, економски развој, остваривање друштва социјалне правде, владавину закона – правду, образовање, здравство и остваривање програмских начела и опредјељења СДП.

Комисија за резолуције усвојила је већину од 25 пристиглих амандмана.

"До одлука и резолуција смо дошли демократски, сад нам предстоји да их реализујемо технократски", закључио је Лагумџија.

Данас је одлучено на наредни редовни конгрес буде одржан након општих избора, када год они буду одржани.Оставите одговор