Коло на Јарињу

Културно-умјетничко друштво "Копаоник" из Лепосавића приредило је вече фолклора на административном прелазу Јариње. Чланови КУД-а су у народним ношњама извели сплет игара из Србије уз народне пјесме овог краја под будним оком њемачких припадника Кфора, који се налазе на другој страни барикада, односно бодљикаве жице. На српским барикадама на Јарињу јуче је одржана "Купусијада", током […]

уторак, септембар 20, 2011 / 08:56

Културно-умјетничко друштво "Копаоник" из Лепосавића приредило је вече фолклора на административном прелазу Јариње.

Чланови КУД-а су у народним ношњама извели сплет игара из Србије уз народне пјесме овог краја под будним оком њемачких припадника Кфора, који се налазе на другој страни барикада, односно бодљикаве жице.

На српским барикадама на Јарињу јуче је одржана "Купусијада", током које су и њемачки војници добили неколико порција свадбарског купуса.

Грађани су одлучили да на барикадама на јарињу свако вече приреде нови перформанс, па су тако за сутра планиране спортске активности, а прекосутра књижевно вече.

Организатори су објаснили да оваквим активностима желе да припадницима Кфора покажу културно богатство српског народа, али и да живот, упркос тешкој ситуацији, тече даље, јавили су београдски медији.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор