Страх од Гугл+ удружује Фејсбук и Твитер

Најављене променје на Фејсбуку и Твитеру олакшаће слање порука из једне мреже у другу. Корисници ће ускоро моћи да повежу своје Фејсбук профиле са својим налозима на Твитеру. До сада је повезивање са Твитером било могуће само са профила које су намењене јавним личностима, компанијама или музичким групама, преноси ББЦ. Фејсбук најављује сабскрипшина систем (систем […]

уторак, 20 септембра, 2011 / 09:22

Најављене променје на Фејсбуку и Твитеру олакшаће слање порука из једне мреже у другу.

Корисници ће ускоро моћи да повежу своје Фејсбук профиле са својим налозима на Твитеру.

До сада је повезивање са Твитером било могуће само са профила које су намењене јавним личностима, компанијама или музичким групама, преноси ББЦ.

Фејсбук најављује сабскрипшина систем (систем "претплата"), који ће радити по принципу Твитер фоловера. Они који се пријаве за праћење одређеног профила биће аутоматски информисани кад власник остави неку јавну поруку.

Ова функција промјениће динамику Фејсбука – до сада су корисници имали увид само у профиле својих пријатеља, а путем сабскрипшина ће моћи да имају увид "дешавања" на профилу било којег од 600 милиона корисника.

Фејсбук је најавио да ће ова могућност корисницима ускоро бити на располагању, а тачан датум вјероватно ће бити саопштен на Ф8 развојној конференцији која почиње 22. септембра.

Овај потез тумачи се као одговор на промјене које су почетком септембра корисницима Твитера омогућиле да "твитове" шаљу директно на своје Фејсбук профиле, а аналитичари кажу да је приближавању ових мрежа допринјео и страх изазван успјехом које је за кратко вријеме постигао Гугл+.