Колико користимо мобилне апликације?

Више од 8 милијарди мобилних апликација преузето је широм свијета током претходне године, подаци су до којих је дошла истраживачка компанија Гартнер. Од 8,2 милијарде апликације, чак 81 посто било је бесплатно, а за 2011. годину се предвиђа раст. Гартнер прогнозира да би ове године број преузетих апликација могао да порасте за 117 посто, односно […]

петак, јануар 28, 2011 / 10:56

Више од 8 милијарди мобилних апликација преузето је широм свијета током претходне године, подаци су до којих је дошла истраживачка компанија Гартнер.

Од 8,2 милијарде апликације, чак 81 посто било је бесплатно, а за 2011. годину се предвиђа раст. Гартнер прогнозира да би ове године број преузетих апликација могао да порасте за 117 посто, односно достигне 18 милијарди, а уколико се посматра период од 2008. до 2014. године, тај број би могао да буде 185 милијарди.

Иако, очекивано, доминирају бесплатне апликације, ни они који своје апликације наплаћују нису изашли из прошле године са лошим резултатима, а Гартнер у свом извјештају наводи да су се њихови приходи увећали за 5,2 милијарде долара.

Тај приход би у 2011. години, према њиховим предвиђањима, могао да буде скоро три пута већи, преноси Тањуг.

На популарност мобилних апликација свакако утиче све већа популарност мобилних телефона, а све пристутнији тренд таблета требало би да додатно томе допринесе.Оставите одговор