Коха у кукњави: ЕУ је издала Косово

Приштински лист "Коха диторе” пише да је "Европска унија издала Косово”, јер је остала неутрална у односу на његов статус, иако су преговори о проглашавању косовске независности, како наводи, обављени у сарадњи са међународном заједницом и прилагођени ЕУ.

уторак, фебруар 13, 2018 / 21:12

"Од преговора до проглашавања независности, све је прилагођено ЕУ и улогама које су биле планиране. Међутим, на крају, ЕУ је издала (Мартија) Ахтисарија тиме што није нашла јединство у подржавању његовог приједлога и издала је Косово, јер је остала неутрална о његовом статусу”, пише лист, наводи се у Унмиковом прес клипингу.

Лист оцјењује да је проглашење косовске независности било "најмање једнострано”, јер је урађено уз сарадњу са међународном заједницом.

У тексту се тврди да је "Косово испунило своје обавезе из Ахтисаријевог пакета”, док ЕУ "не само да је експериментисала са својим не тако успјешним присуством на Косову, већ је такође доживела неуспјех на пољу својих политичких обавеза”.

Лист закључује у тексту да "ЕУ не може да се понаша према Косову као и према другим земљама у региону, а не помаже ни Србији тиме што ствара утисак да постоји рјешење које не укључује независност Косова”.Оставите одговор