Књижевна награда Бранко Ћопић за младе

Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је конкурс за књижевну награду "Бранко Ћопић за младе" за ученике основних и средњих школа и студенте на високошколским установама у РС. Теме којим млади могу конкурисати су "Пријатељ се у невољи познаје", "Пријатељство нема цијену" и "Толико људи, нигдје пријатеља", а конкурс је отворен до 1. октобра […]

петак, мај 27, 2011 / 16:37

Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је конкурс за књижевну награду "Бранко Ћопић за младе" за ученике основних и средњих школа и студенте на високошколским установама у РС.

Теме којим млади могу конкурисати су "Пријатељ се у невољи познаје", "Пријатељство нема цијену" и "Толико људи, нигдје пријатеља", а конкурс је отворен до 1. октобра и доступан је на порталу www.eobrazovanje.com као и на порталу Владе РС www.vladars.net на страници Министарства просвјете и културе.

Пристигле радове разматраће комисија састављена од еминентних књижевних стваралаца, биће награђена по три рада у категорији основних и средњих школа. Прва награда износи 500 КМ, друга награда 300 КМ а трећа награда 200 КМ. За студентске радове предвиђена је једна награда – за најбољи есеј у износу од 500 КМ.

У саопштењу Министарства просвјете и културе РС наводи се да је потребна средства за награде обезбиједио је министар просвјете и културе Антон Касиповић у акцији "Пријатељи дарују пријатеље", у којој су угледни привредници уплатили средства на рачун школе у Хашанима, а министар је њих даровао сликама које су му поклањане претходних година.

Осим награда, за младе књижевне ствараоце планирана је посјета Ћопићевим родним Хашанима код Крупе на Уни.

Намјера Министарства просвјете и културе је да сачува успомену на Ђопића и његово дјело и широм отвори врата Хашана свим добронамјерним путницима, чуварима културног блага и пријатељима лијепе ријечи.Оставите одговор