Измјештена тијела несталих Срба из масовне гробнице на Озрену

Непозната лица измјестила су ове седмице тијела несталих Срба из масовне гробнице у мјесту Лозна на Озрену, потврдио је за Срну руководилац Оперативног тима за тражење несталих лица РС Горан Крчмар. "Иако су представници Оперативног тима прије мјесец дана лоцирали ову масовну гробницу и о томе одмах обавијестили Тужилаштво БиХ, тијела још нису ексхумирана, а […]

петак, мај 27, 2011 / 16:13

Непозната лица измјестила су ове седмице тијела несталих Срба из масовне гробнице у мјесту Лозна на Озрену, потврдио је за Срну руководилац Оперативног тима за тражење несталих лица РС Горан Крчмар.

"Иако су представници Оперативног тима прије мјесец дана лоцирали ову масовну гробницу и о томе одмах обавијестили Тужилаштво БиХ, тијела још нису ексхумирана, а ове седмице су непозната лица измјестила тијела", истакао је Крчмар.

Он је рекао да ово представља наставак прикривања злочина почињених над српским народом од стране Федерације БиХ, подсјетивши да је само на подручју Озрена до сада измјештено 137 тијела Срба са различитих локација.

"Није нам познато због чега Тужилаштво БиХ упорно ћути о овим дешавањима иако је по закону надлежно за ратне злочине", навео је Крчмар.Оставите одговор