Младен Иванић захвалио Азарбејџану за обнову куће Бранка Ћопића

„Република Српска није урадила довољно за културу, позориште, музеј, књижевност, филм. Да није било Владе Азербејџана, ко зна кад бисмо добили обновљену кућу Бранка Ћопића у Хашанима. Зато сам захвалан својим пријатељима из Азербејџана, који су издвојили новац да ускоро коначно добијемо реплику његове куће“, рекао је за „Елта телевизију“ српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.


Јавно изокренута прича

„Тек је брдо изашло иза сунца, а кревет скочи из пространог чиче, навуче ноге на опанке, стави главу на капу и отвори кућу на вратима…“Ћопић доводи Кличковића код Голићеве

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић састаће се у данас са Гојком Кличковићем, начелником општине Крупа на Уни .


Представљен Зборник о Ћопићу

Зборник „Поетика, стилистика и лингвистика Ћопићевог приповиједања“ изашао је из штампе у издању Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске и Института за славистику универзитета „Карл-Франц“ из Граца.Књижевна награда Бранко Ћопић за младе

Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је конкурс за књижевну награду „Бранко Ћопић за младе“ за ученике основних и средњих школа и студенте на високошколским установама у РС.


О Бранку Ћопићу и силовању у мозак

Изгледа су нас кренуле књижевне полемике. Драгослав Илић реагује на текст Радмиле Карлаш о дјечаку из Хашана. Да ли је Бранко српски писац или не?