Кљујић: СДП је искључиво бошњачка странка

СДП БиХ је искључиво бошњачка, а не мултиетничка странка каквом се представља, а Хрвати у тој странци не само да не заступају интересе свог народа, него не говоре ни матерњим језиком, рекао је некадашњи предсједник ХДЗ-а БиХ и члан ратног Предсједништва БиХ Стјепан Кљујић. "Члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа којег су изабрали Бошњаци […]

недеља, март 6, 2011 / 12:09

СДП БиХ је искључиво бошњачка, а не мултиетничка странка каквом се представља, а Хрвати у тој странци не само да не заступају интересе свог народа, него не говоре ни матерњим језиком, рекао је некадашњи предсједник ХДЗ-а БиХ и члан ратног Предсједништва БиХ Стјепан Кљујић.

"Члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа којег су изабрали Бошњаци Жељко Комшић јавно признаје да не говори хрватским језиком, али би морао да поштује то што на вратима његовог кабинета пише да је то кабинет члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа", рекао је Кљујић за локални радио у Ливну.

Он каже да ће Комшић провести осам година у Предсједништву БиХ, али ће "остати запамћен као личност која није одговорила државничким обавезама и задацима".

Кљујић истиче да предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија жели да Хрвати имају периферну улогу у Федерацији БиХ и да је "својим лошим политичким процјенама и ароганцијом више урадио на уједињењу такозване хрватске деснице него сви досадашњи лидери ХДЗ-а".Оставите одговор