Трифуновић: Нисам знао да је то Дивјак

Иако за огромну већину медија у Србији инцидент са мајицом глумца Сергеја Трифуновића није ни постојао, данас сви објављују његово објашњење догађаја. Вијест је тешко могла да се пробије до портала, јер је од великих новинских агенција само је Фонет објави вијест о случају, док је од портала извјештавао само Блиц онлајн, али и он […]

недеља, 6 марта, 2011 / 13:24

Иако за огромну већину медија у Србији инцидент са мајицом глумца Сергеја Трифуновића није ни постојао, данас сви објављују његово објашњење догађаја.

Вијест је тешко могла да се пробије до портала, јер је од великих новинских агенција само је Фонет објави вијест о случају, док је од портала извјештавао само Блиц онлајн, али и он у ноћним сатима. На ТВ екранима мук.

Трифуновићева верзија изгледа овако:

"Били смо на журци поводом филма ‘Монтевидео’, у ‘Митинг Поинт’ биоскопу у Сарајеву, где се играло и забављало и ја сам се ознојио и хтео да одем у хотел да променим мајицу, а неко ми је у гужви рекао – ‘Нема потребе, имамо пар мајица и добацио ми неку црну у најлон кеси .

Извадио сам мајицу, погледао је, на њој је била силуета неког људског лика, ништа није писало.

Мени је личило на папу Војтилом, па сам га у шали упитао – ‘Јел’ то папа"? – ‘Није, овај ти је православни’ ", добацио је неко кроз смех, а ја сам се на брзину пресвукао, атмосфера је била врло пријатељска и ни крај памети ми није падало да би могло бити икаквих проблема-наводи се у Трифуновићевом саопштењу.

Глумац напомиње да је за Дивјака чуо први пут у животу истог јутра, када је са екипом филма "Монтевидео, Бог те видео" кренуо из Мостара за Сарајево.

– Неко је јавио да су у Сарајеву демонстрације због његовог хапшења. Касније током вечери на забави та информација ми није била ни близу мозга нити је било разлога да после успешне филмске премијере, на којој су нам били драги сарајевски пријатељи, ико размишља о догађајима од тог јутра који ионако имају везе са политиком. Не знам дакле ни ко је човек нити шта је урадио, касније су ми само рекли да је неко време био командант одбране града и да га терете за злочин – каже Сергеј Трифуновић.

"Извињавам се ако сам овим актом било кога повредио, заиста није било намере", рекао је Трифуновић.

У Сарајеву нема: Пусти болан политику

Иако смо склони да повјерујемо овој верзији догађаја (на Сарајево и личи да своју пропаганду спроводе на сваком кораку не бирајући повод и окружење) никад довољно рибања у оваквим случајевима. Можда ће неко критиковати комшије због "непримереног мешања политике у леп културни догађај".0 КОМЕНТАРА

 1. Kako je moguće da se u Sarajevu pojavi takav monstrum i pozdravi čovjeka, vođu ubica nevine djece iz Srbije, koja su služila vojni rok (drugi, sem djece iz Srbije, nisu dali svoju djecu u JNA). Nama u Sarajevu nema šta objašnjavati, jer smo očevi(d)ci masakra. Kako će se vratiti u Srbiju i objasniti roditeljima svoj neljudski postupak? Naivni pokušaji izgovaranja su još gore od toga što je učinio. Trifunović je za mene za sva vremena završio („glumačku“) karijeru. Bože ne opraštaj mu „znao je šta radi“!?

 2. Trifunovicu, dzukelo.
  Dok Milorad Cavic trpi sankcije ybog majice na kojoj pise „Kosovo je Srbija“, ti u Sarajevu dajes podrsku zlocincu koji je radio na razbijanju Jugoslavije i koji je po komandnoj odgovornosti odgovoran za ubistva mladih vojnika koji su se povlacili iz Sarajeva , jer to Sarajevo vise nije bilo dio njihove zemlje,nego se spremalo da postane prestonica prve dzamahirije u Evropi.
  Dodji sa tom majicom u Banju Luku.
  Film je inace super, ali rado bih te vidio medju tvojim sunarodnicima kako reklamiras Divjaka.

 3. Dosta zanimljiv redakcijski komentar. Skloni smo da povjerujemo ovome, ali ribanja nikad dosta. Znaci, preventivno cemo te ribati, iako ne znamo sta se tacno desilo, u stvari vjerujemo ti, ali te ipak ribamo.

  Isto je zanimljiva recenica „na Sarajevo lici da propagandu sprovode na svakom mjesto, ne birajuci povod i okruzenje“. To bi valjda znacilo da mi svoju propagandu sprovodimo na svakom drugom koraku, strogo vodeci racuna o povodu i okruzenju.

  Ako ste mislili da budete relevantan medij, sto vam ja stvarno jako zelim, dajte malo podignite nivo novinarskog profesionalizma.

 4. igorbl, 07.03.2011. 08:47:49

  А ти си батице чист као суза, оперисан од историјског памћења, без интуиције, екстремно толерантан, увијек склон да саслушаш и другу страну и наиван к’о француска собарица!
  Имаш на то право, наравно, али си провидан дозлабога и иритираш нормално интелигентан свијет!

Оставите одговор