Клинтонова: Срушићемо Гадафија

БЕРЛИН – Амерички државни секретар Хилари Клинтон изјавила је данас да је НАТО јединствен у настојању да се оконча владавина либијског лидера Моамера Гадафија, док се чланице Алијансе суочавају са подjелама око војне кампање у овој сjеверноафричкој земљи. Клинтонова, која се пред почетак дводневног састанка шефова дипломатија земаља чланица НАТО у Берлину састала са немачком […]

четвртак, април 14, 2011 / 16:35

БЕРЛИН – Амерички државни секретар Хилари Клинтон изјавила је данас да је НАТО јединствен у настојању да се оконча владавина либијског лидера Моамера Гадафија, док се чланице Алијансе суочавају са подjелама око војне кампање у овој сjеверноафричкој земљи.

Клинтонова, која се пред почетак дводневног састанка шефова дипломатија земаља чланица НАТО у Берлину састала са немачком канцеларком Ангелом Меркел, рекла је да Алијанса има заједнички циљ да се оконча Гадафијев режим у Либији и да „доприносимо на многе начине како би се тај циљ постигао”, јавио је АФП.

У међувремену, један неименовани амерички званичник који је допутовао у Берлин са државном секретарком покушао је да умањи подjеле у оквиру Алијансе када је ријеч о страној војној интервенцији у Либији.

„Не мислим да постоји раздор”, рекао је овај званичник, истичући да војни заповједници у Либији још нису затражили више војних капацитета, а да ће учесници дводневног састанка НАТО у Берлину настојати да постигну консензус о циљевима кампање у овој сјеверноафричкој земљи.Оставите одговор