Троицки без борбе у четвртфиналу

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Монте Карлу, пошто му је данас меч трећег кола због повреде предао Шпанац Томи Робредо код вођства од 6:3 и 2:1 у другом сету за нашег играча. Други рекет Србије је после изгубљеног првог сета промијенио приступ иги и много офанзивније ушао у меч, […]

четвртак, април 14, 2011 / 17:42

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Монте Карлу, пошто му је данас меч трећег кола због повреде предао Шпанац Томи Робредо код вођства од 6:3 и 2:1 у другом сету за нашег играча.

Други рекет Србије је после изгубљеног првог сета промијенио приступ иги и много офанзивније ушао у меч, који би вјероватно имао много неизвјеснији расплет да није дошло до повреде Ферера.

Троицки је брејком ушао у дуел са Робредом, али је шпански тенисер муњевито узвратио на исти начин (1:1), а онда у снажној контраофанзиви нанизао још три гема за вођство од 4:1.

Троицки је некако успио да дође до још два гема на свој сервис, тако да је први дио меча завршен у корист Робреда – 6:3.

У наставку дуела наш тенисер је промијенио тактику, почевши да уноси у ударце много више енергије него у претходном сету То му је одмах донијело плодове, јер је чврсто држао свој сервис и дошао до вођства од 2:1.

Робредо је тада затражио медицински тајм аут, да би потом, због очигледно озбиљније повреде мишића него што је то дјеловало у први мах, предао меч нашем тенисеру.

Други рекет Србије ће се у борби за полуфинале састати са Шпанцем Давидом Ферером који је у осмини финала побиједио Канађанина Милоша Раонића са 2:0 у сетовима.

Троицки се до сада два пута састајао са шпанским тенисером и оба пута је изгубио.Оставите одговор