Кина: Нова хапшења због неисправне хране

Кинеске власти ухапсиле су скоро 2 000 људи и затвориле 5 000 фирми у оквиру акције против додавања илегалних адитива прехрамбеним производима. Акција је покренута у априлу, послије серије скандала, укључујући продају меса које сија у мраку и бојење пецива да би изгледало боље. Спроведена је истрага о скоро шест милиона послова у вези са […]

четвртак, август 4, 2011 / 16:27

Кинеске власти ухапсиле су скоро 2 000 људи и затвориле 5 000 фирми у оквиру акције против додавања илегалних адитива прехрамбеним производима.

Акција је покренута у априлу, послије серије скандала, укључујући продају меса које сија у мраку и бојење пецива да би изгледало боље.

Спроведена је истрага о скоро шест милиона послова у вези са храном. Полиција је уништила неколико погона за производњу илегалних прехрамбених производа, преноси Би-Би-Си.

Кинеска Агенција за безбједност хране саопштила је да државне службе широм земље настављају акцију и да ће свако ко је прекршио закон бити оштро кажњен.

Скандали са неисправном храном нарушили су повјерење потрошача у произвођаче у посљедњих неколико година, нарочито у области индустрије млијека и мљечних производа.

Кинеске власти пооштриле су регулативе како би осигурале исправност хране након што је 2008. године од неисправног млијека умрло најмање шест беба, а разбољело се 300 000 дјеце.

Произвођачи су тада додавали млијеку индустријске хемикалије да би му наизглед побољшали протеиснки састав.Оставите одговор